Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Здоров'я

Пілотний проект повертається — гіпертоніки знову можуть купувати ліки за низькими цінами

Пілотний проект повертається — гіпертоніки знову можуть купувати ліки за низькими цінами

У світловодців, які страждають на гіпертонічну хворобу, знову з’явилася можливість купувати необхідні їм препарати за зниженими цінами, адже з 1 серпня відновлено реалізацію пілотного проекту державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування людей з гіпертонічною хворобою.
^ Реклама ^

В рамках цього проекту, який стартував ще у 2013 році, держава відшкодовує хворим вартість ліків від 80 до 90%, а деякі препарати можна отримати взагалі безкоштовно. За словами головного лікаря КЗ "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Людмили Шумейко, передбачається реалізація усіх п’ятьох груп препаратів в тому числі й комбінованих, що лікують гіпертонію. Приміром, якщо роздрібна ціна ліків 100 гривень, з них держава відшкодовує 80. На ці заходи місту виділили 192 800 гривень.

— Гіпертонічна хвороба потребує постійного лікування. І якщо у людини немає коштів, вона це лікування припиняє. Тоді й виникають ускладнення, такі як інсульти та інфаркти, — наголосила головний лікар КЗ "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Людмила Шумейко — Тож аби дати людям можливість постійно приймати ліки за доступними цінами й запобігти збільшенню кількості інфарктів, інсультів та інвалідізації, держава й приділяє значну увагу цьому питанню, навіть у такий непростий час.

З початку року у Світловодську офіційно зареєстровано 13 229 осіб, які страждають від гіпертонічної хвороби. Здебільшого це люди середнього та похилого віку.

Для отримання спеціальних рецептів хворим з підвищеним тиском слід звернутися до дільничних та сімейних лікарів. А придбати ліки за зниженими цінами можна в аптечних мережах "Ескулап" та "Каскад".

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top