Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Проявів сепаратизму у Світловодську не помічено

Прес-конференцію вимушені були організувати міський голова Юрій Котенко, заступник начальника міського відділу міліції Роман Деречин, начальник управління соціального захисту населення Олена Балюк 28 липня, щоби розвіяти чутки, які безпідставно поширюються містом про сепаратистські настрої біженців зі сходу України.
^ Реклама ^

"Ніяких проявів сепаратизму у місті Світловодську не виявлено, — запевнив журналістів Юрій Котенко. — Ми неодноразово були у пансіонаті "Славутич", спілкувалися з людьми, які вимушені були тікати з рідних міст, щоб зберегти своє життя. Нічого, крім вдячності, ми від них не чули. Вважаю за потрібне припинити будь-які розмови про сепаратизм і продовжити допомагати людям, які опинилися у таких скрутних життєвих обставинах."

Олена Балюк поінформувала журналістів про те, що у пансіонаті "Славутич" проживають 104 особи, з них — 50 — діти, 9 пенсіонерів, решта — люди працездатного віку. Ніяких нарікань на обслуговування, проживання, харчування вони не висловлювали.

Роман Деречин розповів про один виклик міліції до пансіонату, коли двоє співмешканців влаштували сварку. Заяви вони так і не написали, наступного дня жінка з дитиною виїхала зі Світловодська, а чоловік залишився і став на облік до військкомату.

Інформацію про вивішування прапору ДНР, ЛНР чи Росії у пансіонаті "Славутич" правоохоронець спростував. Не підтвердив він і чутки про скандал з сепаратистськими гаслами у барі "Якорь". Проте був факт спроби шести місцевих чоловіків віком до 30 років, "розібратися" з біженцями в пансіонаті "Славутич". Розбито скло на першому поверсі. Двох молодих людей встановлено.

Роман Деречин звертається до всіх мешканців міста з проханням: не користуйтеся чутками, не піддавайтеся на провокації, якщо ж ви помітили будь-які прояви сепаратизму, негайно звертайтеся до міліції за телефоном: 102.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top