Субота, 27 квітня 2024

^ Реклама ^
Корисна інформація

Радмила Перепеляк: "Відхилень у показниках якості води не виявлено"

Радмила Перепеляк: "Відхилень у показниках якості води не виявлено"

Завершується другий місяць літа. Зазвичай, у цей спекотний період стан води у Кременчуцькому водосховищі та інших міських водоймищах суттєво погіршується. Нерідко вже на початку липня спеціалісти санепіднагляду констатують заборону купання на міських пляжах.
^ Реклама ^

Аби дізнатися про цьогорічну ситуацію зі станом якості води, ми звернулися до головного спеціаліста відділу держсанепіднагляду в Світловодському районі Радмили Перепеляк.

Ми здійснюємо контроль і за станом питної води, і за станом води поверхневих водоймищ. І згідно до тих результатів досліджень, які були проведені нашими фахівцями з початку літа, відхилень і по бактеріологічним, і по фізико-хімічним не виявлено.

Коли були проведені останні дослідження?

Останні дослідження були проведені 21 липня. У зв’язку зі скороченням чисельності працівників СЕС ми проводимо подібні дослідження не так часто, як раніше. Та й перелік скоротився. Але основні дослідження ми проводимо. Приміром, у воді поверхневих водоймищ, при вивченні її бактеріологічного складу, ми досліджуємо наявність лактопозопозитивних кишкових інфекцій, а також вивчаємо воду по таких фізико-хімічних показниках, як колірність, мутність, органолептика, склад хімічних речовин тощо.

І які результати цих досліджень?

За всіма цими показниками вода відповідає нормі. А от рівень кисню впродовж кількох днів, з 14 по 16 липня, згідно з результатами досліджень, які проводяться лабораторією водоканалу, був занадто низьким. Можливо, саме це спровокувало загибель невеликої рибки у Кременчуцькому водосховищі в цей період.

Низький рівень кисню у водах Кременчуцького водосховища, особливо всередині липня, підтвердила і начальник Світловодського водоканалу Людмила Гетманець. За її словами, і сьогодні рівень кисню у вхідній воді залишається низьким, хоча по інших показниках відхилень не спостерігається.

"Вочевидь, тривають процеси гниття у водосховищі. Але в будь-якому разі вода, що подається у водопровідні мережі міста, приводиться у відповідність до існуючих норм," підкреслила Людмила Миколаївна, спілкуючись із нами телефоном.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top