Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Добрі справи

Лідери громадської організації "Світловодськ — наш дім" запозичували патріотичний досвід у Дніпропетровську Новина з фото

Лідери громадської організації "Світловодськ — наш дім" запозичували патріотичний досвід у Дніпропетровську
Ще у 2010 році було створено громадське об’єднання "Світловодськ — наш дім", засновниками якого стали Іван Маліновський, Володимир Волков, Сергій Єременко. Вивчалася громадська думка, збиралися пропозиції щодо покращення життєдіяльності міста, проводилися заходи. Багато справ, які пов’язані з ім’ям колишнього міського голови Володимира Волкова, було зроблено за підтримки членів ГО "Світловодськ — наш дім".
^ Реклама ^

Як правило, активізація діяльності об’єднання співпадала з непростими процесами, які відбувались у місті, а сьогодні і в державі. Але сьогодні настав час діяти рішуче. Причина перша — в Україні політична нестабільність, втрачено Крим, на Донеччині і Луганщині — війна, гинуть люди, і ніхто не може гарантувати, що наше місто не стане з часом "гарячою точкою" України, якщо нічого не робити. Причина друга — ми наближаємося до 60-річчя Світловодська. До ювілейної дати треба готуватися і (по можливості) робити рідному місту подарунки.

Тож, на черговому засіданні активу ГО "Світловодськ — наш дім", Іван Маліновський — депутат міської ради, Сергій Єременко — бізнесмен і Геннадій Френкель — начальник управління освіти і спробували проаналізувати ситуацію, яка склалася. Головний освітянин висловив занепокоєння станом справ в українській освіті. В Донецькій і Луганській області закриваються школи. Вступ дітей з неспокійних областей до навчальних закладів ускладнюється. Як діяти у разі нестабільності, до чого готуватися? Пригадали Шевченківський заповіт українцям — "учитесь, читайте, і чужому навчайтесь, й свого не цурайтесь…", і Іван Маліновський та Сергій Єременко вирушили до Дніпропетровська за досвідом роботи.

Саме в Дніпропетровській області, де проросійські настрої завжди були сильними, вдалося поновити стабільність, досягнути консенсусу між політичними і громадськими організаціями. Обласна влада на чолі з Ігорем Коломойським зуміла консолідувати всі сили для роботи на Дніпропетровщину.

Зустріч з 42-річним Борисом Філатовим — заступником голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації з внутрішньої політики справила велике враження на світловодців. Журналіст, юрист, адвокат, бізнесмен, (доларовий мільйонер за інформацією ЗМІ) — Філатов охоче розповів гостям про свою роботу. 20 годин на добу доводиться йому віддавати державній службі. Він буває у найвіддаленіших куточках області щодня, зустрічається з пересічними громадянами, слухає їх і доносить свою громадянську, патріотичну думку. Україна єдина і неподільна, сепаратизм не пройде, окупантів — геть! Ми господарі на своїй землі!

Крім зустрічі з заступником губернатора Дніпропетровщини, світловодцям вдалося оцінити напружений ритм роботи чиновників ОДА, доброзичливе ставлення до кожного, не зважаючи на озброєну охорону поряд; поспілкуватися з охоронцями з блок-посту і отримати вищий ступінь довіри — їм надали можливість приміряти бронежилети і потримати зброю в руках.

Отже, говорити з людьми, надавати їм можливість висловитися — головне сьогодні. Тож лідери громадського об’єднання "Світловодськ — наш дім" провели прес-конференцію, на якій ми побували 24 травня, розповіли про цікаву подорож і плани на найближчий час. Зокрема, про акцію — "відкритий мікрофон" на центральній площі міста. У певний день і час кожен, хто хоче розповісти про наболіле, зможе підійти до організаторів і висловити свою точку зору протягом, скажімо, 3-х хвилин. Представники ЗМІ, міської влади і небайдужі люди почують кожного і зроблять відповідні висновки.

Проросійські настрої серед громади міста Світловодська є, вважає Іван Маліновський. Його знайомі своєї поваги до окупантів не приховують. Чому вони так думають? Скільки таких людей, які, можливо, з хлібом-сіллю будуть зустрічати ворогів української незалежності? Це треба знати вже сьогодні. А Сергій Єременко додає:

"Якщо людина виступає з гаслом — "хочу в Росію", потрібно дати їй зрозуміти, що її в Україні ніхто не затримує. Будь-ласка, вихід вільний! Хто хоче жити в Кременчуці, їде до Кременчука, а не Кременчук наближається до нього".


"Ми всі живемо в Світловодську. Це наш дім. Ми повинні чути і розуміти один одного, разом працювати, щоб всім нам жилося краще, а не чекати щастя від "доброго дядечки", який "мріє нас ощасливити", на Сході вже дочекалися…" — продовжує Іван Маліновський.

Справжнім патріотам Іван Маліновський радить активніше використовувати державну символіку:

"На кожну будівлю — державний прапор! У Дніпропетровську на кожному офісі, магазині — синьо-жовтий прапор. Це створює відповідний настрій і підтримує бойовий дух громади. Зробіть собі подарунок до 60-річчя міста — державний прапор України і нехай всі знають, що ви — патріот!"


Лідери громадської організації "Світловодськ — наш дім" запозичували патріотичний досвід у Дніпропетровську
Сергій Єременко з Борисом Філатовим

Лідери громадської організації "Світловодськ — наш дім" запозичували патріотичний досвід у Дніпропетровську
Іван Маліновський з Борисом Філатовим, який тримає в руках сувенірну медаль, виготовлену до 60-річчя Світловодська

Лідери громадської організації "Світловодськ — наш дім" запозичували патріотичний досвід у Дніпропетровську
Сергій Єременко та Іван Маліновський на блок-посту поблизу Дніпропетровська

Лідери громадської організації "Світловодськ — наш дім" запозичували патріотичний досвід у Дніпропетровську
Іван Маліновський у бронежилеті і зброєю в руках

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top