Субота, 04 травня 2024

^ Реклама ^
Події

Нерест триває, а дрібні злодюжки не вгамовуються

Нерест триває, а дрібні злодюжки не вгамовуються

Досить довго стояла прохолодна погода, але основні види риби, які не загинули від електровудок та не попали до сіток професійних браконьєрів, встигли віднереститися. Робота екологів, рибоохорони та міліції не була марною: браконьєрська мафія вже не така нахабна, серед білого дня кілометрових сіток не ставить.
^ Реклама ^

Ось і під час рейду 17 травня головними держінспекторами Кіровоградрибоохорони Олександром Головченком, Валерієм Міхальовим та Віктором Шаповаловим на Кременчуцькому водосховищі виявлено та вилучено шість безхозних сіток по 50 м кожна.

А в "Капустах" цього дня — то взагалі трапилась пригода, яка ледве не перейшла у силове протистояння. Інспектори почали витягати кілька браконьєрських сіток. А їх господар з подільниками, представившись з берега "общественником", почав "качати права". Та інспектори свою справу зробили. А з приводу цього "общественника" ще буде розслідування. Тож сітки ще ставлять під покровом ночі.

А от дрібні злодюжки не вгамувалися, займаються незаконним промислом і вдень. В Цибульницькій затоці навпроти табору "Хвиля" сітки-"дорожки" прив’язані майже до кожної сидушки! На це, на жаль, уже звичне явище, рибінспекція уваги майже не звертає: проїхали моторкою, протралили, з півсотні сотню "дорожок" витягли, порвали та й забули. Бо завтра їх знову буде незлічена кількість, на ринку вони у вільному продажі і коштують копійки. А позбавляли б права торгівлі таких посібників браконьєрів, то і риби у Дніпрі побільшало.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top