Четвер, 02 травня 2024

^ Реклама ^
Події

Світловодська міліція складає адмінпротоколи, а продавці рибою на них не зважають Новина з фото

Світловодська міліція складає адмінпротоколи, а продавці рибою на них не зважають
За продаж цієї риби суд може оштрафувати аж на 119 грн

26 квітня ми писали, що незважаючи на заборону міської ради торгувати в період нересту рибою, така торгівля, як і раніше, процвітає.
^ Реклама ^

Люди читають такі матеріали і дивуються: як же так! Це ж наш місцевий Закон, а його не виконують! Дослівно привожу коментар одного з наших активних читачів:
"Позорище! Одни решения принимают, а их за клоунов держат. А другие должны контролировать, а им свой карман ближе, чем служебные обязанности...".

Звертаюся за коментарем до начальника Світловодського МВ УМВС, підполковника міліції Дмитра Ткачонка.

— Міліція займається і цим питанням! Тільки минулого тижня виявлено і зафіксовано 6 фактів незаконного продажу риби, складено 6 адмінпротоколів. В тому числі три за ст. 159 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил торгівлі на ринках). Покарання — попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів, тобто 17-51 грн., яке визначає міська адмінкомісія.

Ще 3 протоколи складено за ст. 160 цього ж Кодексу (торгівля з рук у невстановлених місцях). Покарання більш серйозне: штраф від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-119 грн.) з конфіскацією предметів торгівлі або без такої. І це вже в компетенції суду.

Але ж погодьтеся, що покарання сміхотворне. Продала 1 карася — оце і весь штраф. Та й не поставиш міліціонера біля кожної "точки".

Уже виходячи з міліції, я поспілкувався на цю тему з одним із міліціонерів, який попросив не називати його прізвище. Ось його коментар:

— Та я "задовбався" ганяти цих продавщиць риби. Одні і ті ж попадаються! Нічого не бояться. А був би штраф тисяч 5, то завтра жодна б не продавала браконьєрські улови.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top