Субота, 04 травня 2024

^ Реклама ^
Кримінал

Що отримають Золотарівські браконьєри: штраф чи позбавлення волі, вирішить суд Новина з фото

Що отримають Золотарівські браконьєри: штраф чи позбавлення волі, вирішить суд
1 травня ми повідомляли про затримання працівниками обласних екології та міліції поблизу села Золотарівка Світловодського району кількох браконьєрів, яким наші читачі уже дали прізвисько "Золотарівські бракани". Щодо їх подальшої долі — коментар начальника Світловодської міліції Дмитра Ткачонка.
^ Реклама ^

"Особи правопорушників встановлено і в даний час справа на стадії розслідування. Плануємо закінчити кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу України. Це ст. 249, ч.1 (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом), що "карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (в даний час неоподатковуваний мінімум складає 17 грн., тобто штраф від 1700 до 3400 грн. — прим. ред.) або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого".

А у зв’язку з тим, що у громадянина В. підтвердився факт наявності наркотиків, то особисто по ньому окрема стаття, ч. 1 ст. 309 цього ж Кодексу. ЇЇ назва "Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту". Це карається штрафом від пятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн.) або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк. Але це в компетенції суду. Ми ж плануємо до кінця травня направити ці матеріали до суду".

ЗА ТЕМОЮ: Екологи знову "на коні" — у Цибульницькій затоці затримали браконьєрів

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top