Субота, 27 квітня 2024

^ Реклама ^
Свято ТРК ''Веселка''

Щоб зберегти навіки пам'ять про героїв війни, відкрито кімнату-музей Новина з фото Новина з відео

Щоб зберегти навіки пам'ять про героїв війни, відкрито кімнату-музей
Напередодні 69-ї річниці Великої Перемоги, у Світловодську відкрилася кімната-музей бойової слави та памяті героїв. В ній зібрані фотографії та матеріали про наших відомих земляків учасників бойових дій, що відстоювали незалежність нашого краю та нашої країни у боротьбі з німецькими загарбниками в часи Великої Вітчизняної війни.
^ Реклама ^

Ініціатором та організатором відкриття кімнати-музею став Григорій Губський голова міського обєднання інвалідів ВВв. 22 роки Григорій Назарович очолював цю ветеранську організацію і збирав матеріали про наших героїчних земляків, більшість із яких уже відійшла у вічність:
"Велика Вітчизняна війна, з її героїзмом і трагізмом це наша історія, історія дітей нашої матері-Вітчизни. Зловісним смерчем пройшла ця війна через долі наших співвітчизників, що не шкодували ні сил, ні життя в імя свободи Батьківщини, рятуючи світ від фашистського поневолення. Святий обовязок нашої памяті, зазначив Григорій Назарович передавати майбутнім поколінням всю правду про війну та її переможців, необхідність боронити землю, так рясно политу кровю її захисників. Сьогодні поруч з нами живуть ветерани війни. Їм пощастило залишитись живими, але ветеранські лави рідшають з кожним днем. Журавлиним ключем відходять вони у вічність."

Зберегти навіки память про героїв Великої Вітчизняної війни, розповідати про них юним світловодцям таке завдання ставить перед собою організатор кімнати-музею бойової слави. Планує Григорій Губський доповнити існуючу експозицію і матеріалами про будівництво нашого міста та згодом проводити у цьому приміщенні зустрічі з учнями світловодських шкіл, ПТУ та коледжу. Однак, вже сьогодні всі бажаючі можуть ознайомитися із представленими тут експонатами. Кімната-музей відкрита щосереди, з 9:00 до 12:00 за адресою: вул. Леніна, 4, кімната №33.

Прощаючись із нами, господар кімнати подякував журналістів за увагу та щиро привітав світловодців, ветеранів Великої Вітчизняної війни з Днем Перемоги:
"День Перемоги це день торжества, подвигу народу, памяті про його боротьбу за свободу і незалежність, це світле свято, що непідвладне плину років. Слава всім, хто дожив до сьогоднішнього дня, хто бореться і перемагає в імя розбудови неньки-України.

Здоровя Вам, благополуччя, хай щастить Вам у Ваших надіях, спокою Вам у Ваших домівках, мирного неба".

Щоб зберегти навіки пам'ять про героїв війни, відкрито кімнату-музей
Підпис під фото з кімнати музею бойової слави та памяті героїв:
"Вечный огонь, зажженный у мемориала города Кременчуга в руках Героев Советского Союза А.К.Цымбала (в центре), Н.И. Евсеева (слева), П.А. Гнучего (справа), доставляется к могиле Неизвестного солдата в городе Светловодске 7 мая 1975 года."



Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top