Субота, 04 травня 2024

^ Реклама ^
Події

Анатолій Охотний: "Потрібно підтримати свою армію, щоб не довелося наймати чужу" Новина з фото

Анатолій Охотний: "Потрібно підтримати свою армію, щоб не довелося наймати чужу"

На засіданнях координаційної ради щодо надання допомоги Українській армії, яка щотижня збирається у кабінеті міського голови Юрія Котенка, неодноразово відзначалася філія "Кременчуцька ГЕС" ПАТ "Укргідроенерго". Колектив станції надає суттєву допомогу військовим частинам, військкомату і міліції. Ми запросили до розмови на цю тему Анатолія Охотного — начальника штаба цивільної оборони, підполковника СБУ України у відставці, заступника голови профкому Кременчуцької ГЕС.
^ Реклама ^

— Анатолію Володимировичу, що саме зроблено колективом Кременчуцької ГЕС для Української армії?

— Спочатку ми взяли участь у наданні допомоги особовому складу підшефного корабля Кіровоградщини "Григорій Куропятников", який зумів вирватися з оточення у Севастополі і прийти своїм ходом до нового місця дислокації. Ми зібрали близько 3000 грн, закупили морякам 2 мішки цукру, кілька ящиків тушонки, десять комплектів спецодягу. Хлопці виривалися з ворожого оточення у вкрай важких умовах і не змогли вивезти з бази своє майно.

Крім цього, кожен працівник станції перерахував одноденний заробіток на потреби армії. Частину грошей за рекомендацією керівництва компанії "Укргідроенерго", ми направили на рахунки Міноборони. Частину коштів передали військовій частині повітряно-десантних військ, яка дислокується у Кіровограді, для придбання засобів зв’язку та інших необхідних приладів. З цих же грошей 3200 грн. виділили на закупку військово-польової форми службовцям Світловодсько-Онуфріївському військкомату.

— Скажіть, як ваші люди поставилися до пропозиції перераховувати гроші? Чи не було заперечень?

— У нашому колективі заперечень не було. Всі з розумінням поставилися до цієї акції. Більше того, деякі пенсіонери станції обурилися, що до них не звернулися за допомогою і дехто самостійно перерахував гроші на рахунки, які оголошувалися у ЗМІ.

Я би відзначив патріотичний підйом серед людей. Останніми роками були явні "провали" у забезпеченні армії. Сьогодні багатьом стало зрозуміло — якщо ми не будемо підтримувати свою армію і матеріально, і морально, то доведеться наймати чужу. А історія доводить, що найманці ніколи добре не воювали за інтереси іншої країни.

— Начальник міліції Дмитро Ткачонок повідомляв про вашу допомогу в облаштуванні блок-посту неподалік ГЕС. Ви таким чином підсилили охорону станції? Дехто з городян стверджує, що ніяких озброєних людей не повинно бути близько ГЕС, окрім вашої охорони…

— Дійсно, ми допомогли світловодській міліції облаштувати блок-пост. Наразі закінчуємо ремонт будиночка — колишнього поста ДАІ, налагоджуємо електропостачання. Допомагаємо черговим харчами, вони отримують гарячу їжу. Головна мета співробітників міліції, які несуть бойове чергування на блок-посту — недопущення озброєних екстремістів на територію міста, щоб не сталося дестабілізації ситуації, адже оперативна обстановка достатньо серйозна не тільки в східних регіонах України, а й у Придніпров’ї. Але блок-пост розташовано поза межами забороненої зони, у контрольованій зоні, тому він лише підсилює нашу охорону і ми плідно взаємодіємо. Наш автопатруль ретельно контролює ситуацію по всій довжині земляної греблі, аж до Недогарок.

— Анатолію Володимировичу, наразі у Кременчуці спостерігаються панічні настрої щодо ймовірності руйнації греблі і відповідних наслідків для міста. Чимало світловодців живуть і працюють у Кременчуці, тому, гадаю, варто їм сказати щось обнадійливе.

— Я чую про ці переживання кременчужан постійно. Реакція людей розуміла, спрацьовує інстинкт самозбереження. Хочу заспокоїти кременчужан — хвилюватися не варто. Згідно наших регламентуючих документів раз на 5 років проводяться планові, а буває, і позапланові обстеження Кременчуцької ГЕС. Останнє обстеження проводилось у 2009 році Міжвідомчою комісією, до складу якої входять представники всіх силових структур і фахівці-гідроенергетики. Висновок комісії — гідротехнічні споруди і гідромеханічне обладнання Кременчуцької ГЕС, що входять до складу напірного фронту гідровузла, знаходяться в працездатному експлуатаційному стані, відповідають вимогам проекту і можуть виконувати своє функціональне призначення. На часі чергове планове обстеження. Впевнений, що несподіванок не буде, бо ми щодня працюємо над тим, щоб наша станція була надійною і безпечною.

— Дякую вам за вичерпні відповіді на запитання.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top