П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Освіта

V огляд-конкурс пройшов у Світловодському ЦДЮТ Новина з фото

V огляд-конкурс пройшов у Світловодському ЦДЮТ
По результатам заочного туру V огляду-конкурсу Світловодський міський центр дитячої та юнацької творчості входить в десятку кращих позашкільних закладів області.
^ Реклама ^

На виконання наказів Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації від 29 березня 2013 року № 93 "Про проведення V обласного огляду-конкурсу роботи позашкільних навчальних закладів області" та від 18 жовтня 2013 року № 572 "Про затвердження складу конкурсної комісії V огляду-конкурсу роботи позашкільних навчальних закладів області" з метою перевірки роботи 12 квітня 2014 року Світловодський міський центр дитячої та юнацької творчості відвідала оглядова комісія у складі: Сивоконь Л. Л., завідуюча організаційно-масовим відділом, Книш Н. І., керівник хореографічного гуртка народного шоу-театру молодіжного клубу "Імідж", Тарасенко Я. В., методист ОЦДЮТ, Бондарь О. В., методист обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Заклад засновано у 1959 році як Світловодський Будинок піонерів. В 2001 році був перейменований у Центр дитячої та юнацької творчості. У 2008-2009 н. р. відкрито 2 філії ЦДЮТ у віддалених районах міста.

Світловодський міський ЦДЮТ – багатопрофільна установа, яка створює умови на здобуття учнівською молоддю додаткової освіти, задоволення потреб у професійному самовизначенні у відповідності з її інтересами і здібностями, формування творчої, конкурентноспроможної особистості.

На базі ЦДЮТ та двох його філіях займається 821 вихованець у 21 гуртку різних напрямків: художньо-естетичний, туристсько-краєзнавчий, декоративно-прикладний, науково-технічний, спортивний, гуманітарний. Охоплення дітей позашкільною освітою сягає близько 25%.

Знайомство комісії з педколективом розпочалось з відео-презентації закладу, яка плавно перейшла у круглий стіл за участі представників різних освітніх установ міста: Завгородня С. В., методист міського відділу освіти, Аблаєва С. М., заступник з навчально-виховної роботи ЗШ №7 І-ІІІ ступенів, Меркун Н. І., директора станції юних натуралістів та Сіромаха А. О., директора центру військово-патріотичного виховання. Члени комісії мали змогу познайомитись з усіма особисто та почути про їх тісну багаторічну співпрацю з Світловодським міським ЦДЮТ.

На виставці "У світі дитячих фантазій" були представлені роботи вихованців гуртків образотворчого профілю, декоративно-ужиткового та науково-технічного напрямів. Особливу увагу комісії привернули витинанки, сувеніри, виготовлені у техніці квілінг та вироби із природних матеріалів, окремі моделі автомобілів та літаків.

Під час подорожі "У країну творчості" усі присутні відвідали 11 міст найрізноманітніших напрямів. Їх мешканці проявили свої вміння та творчий потенціал на конкурсі "Краща танцювальна пара" (спортивно-бальний танець "Кураж", кер. МусієнкоЯ. О.), краща самостійно вивчена народна пісня (сучасна українська пісня "Співаночка", кер. Риженко Л. М.), під час виготовлення "Бузкового букету" із солоного тіста (образотворче мистецтво, кер. Батура А. А.) та композиції "Даруємо весну" у техніці квілінг (виготовлення сувенірів "Умілі руки", кер. Савенко О. М.). Містом народного танцю "Віночок" (кер. Панова О. М.) вихованці провели короткий екскурс по найрізноманітнішим танцям народів світу. Під час екстремальних умов всі можуть бути впевнені у витримці і стійкості мешканців міста туризму "Trevel" (кер. Кімбірська Н. В.) до найрізноманітніших випробувань. Комісія конкурсу особисто переконалась у вмінні дітей орієнтуватись на місцевості та користуватись туристичним спорядженням. Мешканці міста радіотехніки (гурток "Пеленг", кер. Пасько Л. А.) розповіли про власні винаходи, якими вони найбільше пишаються. Наприклад, за допомогою одного з них можна двигун мотоциклу, який стоїть на подвір’ї, завести з приміщення ЦДЮТ.

Звітний концерт, організований на досить високому рівні, включив кращі номери вихованців гуртків художньо-естетичного напряму центру дитячої та юнацької творчості. Номер за номером дивували глядачів не тільки таланти дітей, а й яскраві костюми, які змінювались з кожним оголошенням ведучих, та професійне освітлення. Присутні у залі батьки вихованців та інші жителі міста активно підтримували улюблених артистів. Найгучнішими оплесками відмітили вокалістів сольних номерів та вихованців у хореографічних композиціях "Ріпка" за мотивами народної казки та "Зоряний схід".

Основним орієнтиром роботи закладу являється навчання, виховання та розвиток особистості у вільний від навчання час. Центр дитячої та юнацької творчості – це якісна складова Світловодської міської системи освіти.

V огляд-конкурс пройшов у Світловодському ЦДЮТ

V огляд-конкурс пройшов у Світловодському ЦДЮТ

V огляд-конкурс пройшов у Світловодському ЦДЮТ

V огляд-конкурс пройшов у Світловодському ЦДЮТ

V огляд-конкурс пройшов у Світловодському ЦДЮТ

V огляд-конкурс пройшов у Світловодському ЦДЮТ

V огляд-конкурс пройшов у Світловодському ЦДЮТ

V огляд-конкурс пройшов у Світловодському ЦДЮТ

V огляд-конкурс пройшов у Світловодському ЦДЮТ

Тарасенко Я. В.,
методист Кіровоградського обласного ЦДЮТ

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top