Вівторок, 23 квітня 2024
Вибори-2014

Хочеш взяти участь у виборах Президента України? Перевір себе у списку виборців

Хочеш взяти участь у виборах Президента України? Перевір себе у списку виборців
Наближаються позачергові вибори Президента України, які призначено на 25 травня 2014 року. Як у Світловодську готуються до цієї доленосної дати та про цьогорічні нововведення ми поцікавилися у Світлани Семерджі, начальника відділу ведення Державного реєстру виборців Світловодської міської ради.


Згідно з постановою ЦВК у Світловодську та на Власівці буде створено 29 виборчих дільниць, з них дві спеціальні, тобто, розташовані в лікувальних закладах. Цього року дві дільниці буде перенесено в інші місця. Зокрема, виборчу дільницю в районі колишнього Рибоколгоспу по вул. Чернишевського, 8, планують перенести в приміщення ЗОШ №9, а дільницю, яка раніше розташовувалася в приміщенні Власівської селищної ради до Власівського будинку культури. Номер виборчого округу не змінився 103.

Окружна виборча комісія, на відміну від минулих виборів, буде працювати у Світловодську в міському спорткомплексі. Вже виділені білборди та відведені місця для роз-міщення передвиборчої агітації кандидатів на посаду Президента України.

Станом на 3 квітня у нас зареєстровано 40 919 осіб, які мають виборчі адреси. Зараз триває робота над уточненням відомостей про громадян, що мають право голосу і проживають або перебувають на території міста та селища Власівки, формуванням і уточненням списків виборців, повідомила Світлана Семерджі.

А інновація цьогорічного виборчого процесу можливість перевірити свої особисті дані у списках виборців через мережу інтернет. Для цього на офіційному веб-сайті "Державний реєстр виборців" розроблений і функціонує "Особистий кабінет виборця".

За словами Світлани Семерджі, зараз інтернетресурс працює у тестовому режимі. Для перевірки своїх даних потрібно зареєструватися в особистому кабінеті, після чого на електронну адресу надійде лист з інформацією: зареєстрована людина чи ні. Звісно ж, правильність персональних даних можна перевірити й звичним способом, звернувшись до відділу ведення Державного реєстру виборців. Фахівець держреєстру радить не зволікати до останнього, а звірити дані про себе раніше. Особливо це стосується світловодців, яким нещодавно виповнилося 18 років та тих, хто змінив прізвище, громадянство чи місце реєстрації.

До речі, переселенці з Криму, які проживатимуть у Світловодську, також зможуть взяти участь у позачергових виборах. Для цього виборці повинні надати до відділу заяву з мотивуванням необхідності тимчасової зміни місця голосування та документи, що підтверджують цю необхідність. Для переселенців з Автономної Республіки Крим та міста Севастополь документом для зміни місця голосування є паспорт цих виборців з реєстрацією місця проживання на вищезгаданих територіях.

Відділ ведення Державного реєстру виборців Світловодської міської ради приймає громадян за адресою: вул. Леніна, 14, 1-й поверх, кабінет №16 міськвиконкому. З 26 квітня відділ працюватиме без вихідних. Телефони для довідок: 2-76-78 та 2-05-11.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top