П’ятниця, 19 квітня 2024
Економіка

Служба мереж забезпечує безперебійне та безаварійне газопостачання споживачів Новина з фото

Служба мереж забезпечує безперебійне та безаварійне газопостачання споживачів
Служба з експлуатації підземних газопроводів, газорегуляторних пунктів, захисту газопроводів від корозії являється структурних підрозділом Світловодського управління з експлуатації газового господарства. Головна задача служби забезпечувати безперебійне та безаварійне газопостачання споживачів.


До складу служби входять підрозділи:
- м. Світловодськ (майстер Трощило С.Д.);
- Світловодський район (майстер Вовченко А.В.);
- Онуфріївський район (майстер Лимонченко О.Ф.);
- служба електрохімічного захисту (майстер Яременко Ю.І.).

Служба обслуговує:
- 541,321 км розподільчих г\проводів, в т.ч. 59,018 км поліетиленових;
- 372,998 км дворових вводів;
- 34 ГРП;
- 128 ШРП;
- 908 домові регулятори;
- 23 газові колодязі;
- 226 засувок;
- 9901 фланцевих з’єднань;
- 62 станції катодного захисту;
- 1195 КВП (контрольно-вимірювальних пунктів).

Також службою виконуються роботи з технічного обслуговування систем газопостачання з договорами інших підприємств, а саме:
- агромислові підприємства 25 договорів;
- бюджетні установи та організації 79 договорів;
- комунально-побутові підприємства 156 договорів.

Служба мереж забезпечує безперебійне та безаварійне газопостачання споживачів

Служба здійснює свою роботу згідно з перспективними та поточними планами. Системи газопостачання, які експлуатуються, знаходяться під систематичним наглядом, підлягають перевіркам технічного стану, поточним і капітальним ремонтам. Технічний стан зовнішніх газопроводів і споруд контролюється комплексом заходів (обходом, комплексним обстеженням за допомогою приладів, вимірювань потенціалів та інше).

При обході газопроводів виявляються витоки газу, порушення кріплення, провисання труб, перевіряється стан запірних пристроїв, ізолюючих фланцевих з’єднань, пофарбування газопроводів, наявність газу в газових колодязях, а також колодязях, камерах інших підземних комунікацій, підвалах будинків, шахтах, колекторах, які розташовані на відстані до 15 м по обидва боки від осі газопроводу; перевіряється стан настінних вказівників і орієнтирів газових споруд. Також ретельно виявляються випадки будівництва будинків і споруд на відстані від газопроводу меншій, ніж це передбачено будівельними нормами і правилами.

Звертаємо увагу фізичних та юридичних осіб, що виконання будь-яких будівельних робіт, які проводяться в зоні розташування газопроводів обов’язково повинно погоджуватись з Світловодським УЕГГ.

Служба мереж забезпечує безперебійне та безаварійне газопостачання споживачів

Силами служби також виконуються погодження та контроль з будівельних, земляних та інших робіт, які проводяться в зоні розташування газопроводів.

Світловодське УЕГГ зауважує, що безпечне та безаварійне постачання природного газу споживачам залежить не тільки від якісного обслуговування систем газопостачання силами служби Світловодського УЕГГ, а й від небайдужого ставлення мешканців міста та районів до збереження державного майна, своєчасного реагування на випадки витоків газу з газових мереж, несанкціонованих приєднань до діючих газових мереж, самовільних забудов, вандалізму та крадіжок на об’єктах газопостачання.

Просимо своєчасно сповіщати нам про такі випадки. На Ваші дзвінки Вам завжди дадуть відповідь та якісну консультацію за телефоном 2-86-33.

Юрій Васільков,
начальник служби мереж

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top