Субота, 04 травня 2024

^ Реклама ^
Політика

Делегація ОБСЄ побувала у Світловодську Новина з фото

Делегація ОБСЄ побувала у Світловодську
Представники ОБСЄ в РДА

9 квітня у Світловодську, здається, вперше в історії міста, побували 2 представники ОБСЄ/БДІПЛ, які зустрілися з керівництвом міста і району. Маршу Вайнермар (США) та Ореста Пітера Чабурскі (Канада) цікавив стан підготовки нашого регіону до позачергових виборів Президента України 25 травня.
^ Реклама ^

Гості проінформували, що в Україні, на прохання МЗС України, відкрито Місію зі спостереження за цими виборами. В її складі 18 експертів, які знаходяться в Київському офісі. Уже затверджено 100 довгострокових спостерігачів, які працюватимуть на території всієї країни. Також ОБСЄ/БДІПЛ будуть задіяні 900 короткострокових спостерігачів, що стежитимуть за перебігом подій в день голосування. До речі, починаючи з 1996 року це вже десята місія зі спостереження за виборами, яку ОБСЄ/БДІПЛ надсилає до України.

Делегація ОБСЄ побувала у Світловодську
Марша Вайнермар та Орест Пітер Чабурскі

Довідково: ОБСЄ (англ. OSCE, Organization for Security and Co-operation in Europe) це найбільша у світі регіональна Організація з безпеки і співробітництва в Європі, що займається питаннями безпеки. Вона обєднує 57 країн з Північної Америки, Європи та Центральної Азії.
А БДІПЛ (Бюро з демократичних інститутів та прав людини) головна установа ОБСЄ, яка допомагає державам учасницям ОБСЄ "забезпечувати повну повагу до прав людини та основних свобод, керуватися принципом верховенства права, розбудовувати принципи демократії, зміцнювати і захищати демократичні інститути, пропагувати принципи толерантності в масштабах усього суспільства". Його штаб-квартира знаходиться у Варшаві.
Всю свою роботу БДІПЛ провадить у тісній співпраці та координуванні з державами учасницями ОБСЄ, органами та регіональними місіями ОБСЄ, а також з іншими міжнародними організаціями.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top