Вівторок, 23 квітня 2024
Освіта

"Блакитність із кінчиків пальців"

"Блакитність із кінчиків пальців"

Творча робота під такою поетичною назвою принесла Ользі Дашенко, учениці 11-го класу ЗОШ №1, перемогу у II (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Незабаром наша талановита землячка захищатиме честь не тільки міста, а й усієї Кіровоградщини на фінальному етапі цього конкурсу в столиці.


Погодьтесь, далеко не кожній дитині, особливо з такого невеликого містечка, як Світловодськ, випадає честь представляти місто на рівні усієї України. Ользі Дашенко, завдяки наполегливій праці та сильного бажання, це вдалося. З першого класу дівчина навчається на відмінно. Найбільше її приваблює українська мова та література, а ще школярка дуже любить писати вірші. Тому вона постійна учасниця та неодноразова переможниця щорічного конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика, обласних олімпіад та конкурсів. Чотири роки поспіль дівчина здобувала перемоги в міському етапі Всеукраїнського конкурсу "Розкрилля душі".

З восьмого класу Ольга паралельно навчається в Малій Академії наук для творчо обдарованих дітей, що функціонує на базі Кіровоградського педагогічного університету, а цього року її роботу визнали кращою на секції літературної творчості.

На обласному етапі Всеукраїнського конкурсу Ольга презентувала свої вірші, написані українською та російської мовами, а також ілюстрації до творів, в яких намагалася відобразити власний світогляд та донести своє бачення до інших.

Моя збірка під назвою "Блакитність із кінчиків пальців" носила творчий характер і була експериментальною: з поєднанням віршів та малюнків. В основу назви покладені слова Олександра Сухомлинського "Геніальність та розум людини зосереджуються на кінчиках пальців", тому під "блакитністю", я розумію потенційні творчі здібності людини, розповіла Ольга.

За словами юної авторки, ця робота допомогла їй краще зрозуміти себе і стати більш організованою. Поки що випускниця не визначилася з майбутньою професією, але впевнена досвід, здобутий під час захисту збірки, обовязково стане у нагоді в майбутньому. Ольга дуже вдячна науковому керівникові Надії Шестаковій, вчителю з української мови Валентині Артеменко та іншим викладачам, які порадами та власним досвідом допомогли їй добре підготуватися та перемогти на обласному рівні.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top