Неділя, 28 квітня 2024

^ Реклама ^
Події

"Суботник" з очищення Кременчуцького водосховища від сіток відбудеться 1 квітня

"Суботник" з очищення Кременчуцького водосховища від сіток відбудеться 1 квітня
Як ми раніше повідомляли, з 1 квітня у Кременчуцькому та Дніпродзержинському водосховищах почала діяти весняно-літня заборона на вилов риби у зв’язку з нерестом. Цю значну подію для нашої природи ми попросили прокоментувати заступника начальника Кіровоградрибоохорони Тетяну Ціленко.
^ Реклама ^

— Тетяно Леонідівно! Ми уже маємо досить багато інформації щодо боротьби з браконьєрством. А який стан справ у "легальних" рибалок, тих, що раніше працювали у рибоколгоспі?

— На жаль, ЗМІ мало уваги приділяли цій категорії трудящих. А у них дуже важка робота, без вихідних і свят. В будь-яку погоду (крім, звичайно, штормової) вдосвіта треба виходити в море. І оці 70 днів періоду нересту відпусткою можна вважати лише умовно. Адже за цей час потрібно човни підремонтувати, двигунам профілактику провести, сітки перебрати та підлатати. Керівництву ще масу різних дозвільних документів прийдеться оформити, без яких до риболовлі не приступиш.

— І скільки народу зайнято у цій галузі по Світловодщині?

— У нас на обліку більше десяти риболовецьких підприємств, таких як КСП "Дніпровське", ФПП "Голина", МПП "Лад", у яких працює понад 100 справжніх рибалок-професіоналів. Завдяки їм населення міста щодня має на своєму столі смачні та поживні рибні продукти.

А тепер щодо заборони на вилов риби. 31 березня до 24-ї години ночі всі риболовецькі бригади мають зняти всі свої сітки. Але, як правило, багато сіток, особливо взимку, буває втрачено і затоплено. Тому ми у вівторок, 1 квітня, проводимо своєрідний суботник на Кременчуцькому водосховищі. Цього дня разом з нами — працівниками Кіровоградрибоохорони, в море вийдуть кілька екіпажів рибалок. Вони протралять всі закріплені місця лову, в тому числі Цибульницьку затоку, та очистять їх від решток сіток, а серед них і браконьєрських.

Розмову вів Сергій Тишко

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top