Понеділок, 06 травня 2024

^ Реклама ^
Авто

Новий тариф на перевезення пасажирів автобусами обурює селян і дачників (ОНОВЛЕНО!)

Новий тариф на перевезення пасажирів автобусами обурює селян і дачників (ОНОВЛЕНО!)
Проїзд автобусом на села дорожчає. Перевізники збагачуються, селяни і дачники потерпають. Чи змириться з цим громадськість?
^ Реклама ^

Одним із останніх документів, що видав уже колишній губернатор Андрій Ніколаєнко, було Розпорядження №635-р "Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і багажу автобусами, які працюють у звичайному режимі руху, в приміському та міжміському внутрішньо обласному сполученні".Цим розпорядженням встановлено розмір тарифу 0,30 грн. за 1 км проїзду. І дисципліновані перевізники миттєво "взяли під козирьок". Подивіться, у яку суму тепер обійдеться поїздки до Світловодська.

Калантаїв — 16.65 грн.
Сніжкове — 19.95 грн.
Подорожнє — 7.36 грн.
Арсенівка — 17.86 грн.
Нагірне — 11.56 грн.
Федірки — 19.95 грн.
Золотарівка — 13.65 грн.
Талова Балка — 17.86 грн.
Семигір’я — 19.95 грн.
Іваново — 27.20 грн.
Кіровоград — 51.98 грн.
За інформацією сайту bus.com.ua
Вартість квитків може збільшуватися в залежності від дати.


Зробимо нескладні розрахунки і з’їздимо автобусом до Подорожнього. Відстань від Автостанції 16 км. За логікою 16 км х 0,30 грн. = 4,80 грн. (а тариф 7,36 грн.).

На маршруті №23 (Автостанція — Орбіта) протяжністю 10 км вартість проїзду 2,50 грн. Ті ж 10 км відстань від вул. Миру до Подорожнього, але проїзд вже втричі (!) дорожче, 7,36 грн.

Виходить, що знову за все прийдеться розплачуватися безробітнім селянам, які виживають лише дякуючи натуральному господарству.

Також значно подорожчає і проїзд дачників, чиї садові ділянки знаходяться за Ревівською дамбою. А що робити тим дачникам, які мали необережність отримати землю в Нагірному, можна тільки здогадуватися. Тільки одна поїздка, щоб посадити тут картопельку, сім’ї з 3-х осіб обійдеться майже в 70 грн. Скільки на цю суму можна купити картоплі?

Такі розрахунки було приведено сільськими головами на нещодавній їх зустрічі з перевізниками, яку провів голова районної ради Олексій Шаповал. Але в тих свої аргументи.

Та, здається, монополізму деяких перевізників, які мали "волохату руку" в області, приходить кінець. Тепер тендери (а найближчий буде в травні) на визначення перевізників по району проводитимуть вже не в Кіровограді, а в районній держадміністрації. А оскільки високі тарифі на проїзд — питання досить болюче, то тут своє слово має сказати і громадськість. Як це в минулому році робила Громадська рада при Світловодському міськвиконкомі.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top