Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Економіка

Забезпечення безаварійної та стабільної роботи газового обладнання — основна задача служби ВБО Новина з фото

Забезпечення безаварійної та стабільної роботи газового обладнання — основна задача служби ВБО
Начальник служби ВБО Володимир Щербина

На обслуговуванні Світловодського управління експлуатації газового господарства знаходиться 58997 приладів у 31010 абонентів і безперебійна, безпечна та безаварійна подача газу абонентам є не такою легкою задачею, як здається на перший погляд.
^ Реклама ^

Під час надання цієї послуги задіяні служба мереж та газорозподільчих пунктів (ГРП), до складу якої також входить служба електрохімічного захисту; служба внутрішньо-будинкового обладнання (ВБО), аварійно-диспечерська служба та служба з обліку природного газу, до складу якої входить відділ з метрології.

Служба ВБО і є тим відділом, який займається безпосередньо обслуговуванням газового обладнання в помешканнях громадян. До складу служби входять три підрозділи: ВБО м. Світловодська (майстер Ігор Момот), ВБО Світловодського району (майстер Андрій Вовченко) та ВБО Онуфріївського району (майстер Віктор Каблашов). В підпорядкуванні начальника служби є також контролер та 12 слюсарів з експлуатації та ремонту газового обладнання.

Службою ВБО Світловодського УЕГГ виконуються наступні роботи:
планове технічне обслуговування (ПТО);
ремонтні роботи газового обладнання по заявкам абоненті
сервісне обслуговування газового обладнання вітчизняного та закордонного виробництва.

Роботи з планового технічного обслуговування газового обладнання виконуються відповідно до графіку, а балансоутримувачів будинків сповіщають направленням відповідних листів.

Під час проведення ПТО працівниками СУЕГГ виконуються наступні роботи:
перевiрка на щiльнiсть газопроводiв, газових приладiв та апаратiв за допомогою газу пiд робочим тиском приладовим методом або мильною емульсiєю;
лiквiдацiя виявлених витокiв газу;
перевiрка вiдповiдностi установки газових приладiв, прокладання газопроводiв та побудови примiщень вимогам проекту i дiючих нормативних актiв;
перевiрка наявностi вiльного доступу до газопроводiв та газових приладiв;
перевiрка димових та вентиляцiйних каналiв на наявнiсть тяги;
перевiрка працездатностi газової апаратури, пальникiв, автоматичних пристроїв;
проведення iнструктажу абонентiв з правил користування встановленими побутовими газовими приладами та апаратами.

Також технічне обслуговування включає в себе перевірку на герметичність системи газопостачання , яка проводиться з відключенням подачі газу. Під час проведення таких робіт працівники СУЕГГ повинні потрапити до кожного помешкання з перевіркою системи газопостачання та проведення ПТО кожного зареєстрованого газового приладу.

Працівникам служби, окрім планових робіт, доводиться займатися позаплановими роботами, а саме: виявленням та відключенням газових приладів, які встановленні з порушеннями Державних будівельних норм та Правил безпеки систем газопостачання України. Нажаль, встановлення газових приладів з порушеннями вищевказаних норм нерідко несуть загрозу життю та здоров’ю мешканців. Наглядним прикладом є нещасний випадок який стався в грудні 2013 року в будинку № 100 по вулиці 9 Січня, під час якого загинуло дві особи. Так, в 2014 році працівниками служби ВБО було виявлено та відключено від системи газопостачання 4 газові плити, 1062 проточних водонагрівачів та 1 опалювальний прилад, які були встановлені з порушенням вимог ДБН та ПБСГУ.

Службою ВБО Світловодського УЕГГ також виконуються роботи з ремонтів по заявкам та сервісному обслуговуванню опалювального газового обладнання. Заявку на ремонтні роботи або консультацію стосовно укладання договору на сервісне обслуговування можна отримати в кабінеті служби ВБО Світловодського УЕГГ за адресою: 8 Березня, 30 або за телефоном: 2-43-76 з 7:30 до 16:30 в робочі дні та за телефонами 104 або 2-53-04 у вихідні дні.

Світловодське УЕГГ зауважує, що безпека використання газу в побуті залежить, як від якісного обслуговування, так і від вашого відповідального ставлення, як споживачів природного газу, до своїх обов’язків стосовно безпечного користування газовими приладами.

Забезпечення безаварійної та стабільної роботи газового обладнання — основна задача служби ВБО

Забезпечення безаварійної та стабільної роботи газового обладнання — основна задача служби ВБО

Забезпечення безаварійної та стабільної роботи газового обладнання — основна задача служби ВБО

Забезпечення безаварійної та стабільної роботи газового обладнання — основна задача служби ВБО

Володимир Щербина,
начальник служби ВБО

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top