Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Верховній Раді слід повчитися у районної Новина з фото

Верховній Раді слід повчитися у районної
Депутати районної ради перед початком сесії вшанували пам’ять загиблих
під час політичного протистояння в Україні

Добре підготувалися депутати Світловодської районної ради до чергової 24-ї сесії 6-го скликання, яка відбулася 31 січня. Розглядалися питання: "Звіт про виконання районного бюджету за 2013 рік", "Прийняття районного бюджету на 2014 рік" та ще 10 інших.
^ Реклама ^

Завдяки тому, що все дуже детально, прискіпливо і кваліфіковано обговорювалося на депутатських комісіях, сесія пройшла по-діловому, без галасу, взаємних обвинувачень, бійок і тому подібної "парламентської атрибутики", до якої наших виборців привчили наші київські нардепи. Більшість питань прийнято одноголосно і без обговорення.

Депутати детально розглянули виконання бюджету району за 2013 рік. І хоч по доходах план виконано на 99,9% (недоотримано 62 тис. грн. субвенції з держбюджету), зате перевиконано (107,9%) власні доходи, які склали майже 6 млн. грн. Районний бюджет по видаткам теж виконано, на 101,2%. Тому повністю розрахувалися за енергоносії, комунальні послуги, медикаменти, харчування хворих та дітей.

Що стосується бюджету на 2014 рік, то доходів заплановано отримати понад 51 млн. грн., з них трохи більше 6,5 млн. власних доходів. Світловодський район дотаційний, тому розраховує на державну підтримку. Тож із держбюджету буде отримано біля 27,7 млн. грн. дотації та понад 21 млн. грн. субвенції. Щодо видатків, то вони затверджені в розмірі 51 млн., з них більше 21,7 млн. (72%) піде на виплату заробітної плати.

Видатки по галузям плануються наступні. Охорона здоров’я 5,125 млн., з них на зарплату піде 4,1 млн. Але передбачено і видатки розвитку, за рахунок яких у лікарів з’являться нові кардіографи, комп’ютери, лабораторне обладнання.

Верховній Раді слід повчитися у районної
Виступає Світлана Березюк — керівник районного
Центру первинної медико-санітарної допомоги


Районній культурі виділено 1,16 млн., в т.ч. на заробітну плату 967 тис. грн. та 17 тис. бюджет розвитку. Не забули і про спорт. На проведення різних видів змагань виділено 25 тис. грн.

Для життєдіяльності Терцентру, який обслуговує 2077 одиноких непрацездатних громадян, затверджено 3,2 млн. грн., в т.ч. на зарплату 2,36 млн. Для цього закладу планується придбати так зване "соціальне таксі". Це спеціальний транспорт, придатний для перевезення інвалідів-колясочників.

Аналізуючи підсумки сесії можна зробити висновок, що район отримані кошти не тільки "проїдає". Уже кілька років, як забули, коли для економії коштів відправляли людей у неоплачувані відпустки. Тепер не тільки зарплата виплачується вчасно, але і премії, різні надбавки, матеріальна допомога на оздоровлення тощо. Допомагають Раді ветеранів, фінансуються молодіжні програми, надається посильна допомога малому і середньому бізнесу, утримується місцева пожежна охорона. В сільських школах продовжується робота по утепленню приміщень, заміні систем опалення, що дозволяє дітям навчатися в нормальних умовах.

І дуже добре, що в депутатському корпусі, який складається з різних політичних сил, в питаннях життєдіяльності району існує взаєморозуміння, чому сприяє толерантність керівників голови районної ради Олексія Шаповала та голови РДА Анатолія Мірошника.

Верховній Раді слід повчитися у районної
Зліва направо Анатолій Мірошник — голова райдержадміністрації,
Олексій Шаповал — голова районної ради,
Наталія Пруднікова — заступник голови районної ради

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top