Середа, 01 травня 2024

^ Реклама ^
Економіка

Фермерське господарство "Олійник" зі Світловодського району втратило право оренди 50,5 га землі

Фермерське господарство "Олійник" зі Світловодського району втратило право оренди 50,5 га землі
Вищий господарський суд України своєю постановою від 28 січня 2014 року визнав недійсними договори оренди землі площею 50,5га і зобовязав ФГ "Олійник" повернути Головному управлінню Держземагентства у Кіровоградській області земельні ділянки на території Глинської сільської ради.
^ Реклама ^

У серпні 2012 року ФГ "Олійник" перемогло на земельних торгах і отримало в оренду на 10 років ділянки площами 8,4 га, 14,6 га та 27,5 га, що розташовані на території Глинської сільради, для ведення товарного сільгоспвиробництва.

Вищий господарський суд України встановив, що передача ділянок в оренду пройшла з порушеннями чинного законодавства. Коли проводився аукціон, до Земельного кодексу вносилися зміни. Ці зміни вже діяли. Тож треба було керуватися новими нормами. Але Світловодська райдержадміністрація керувалася Тимчасовим положенням, яке затвердила Кіровоградська обласна рада ще 2007 року.

За новими нормами договори оренди потрібно було укладати у день проведення торгів, а вони підписувались значно пізніше.

Цікаво, що на засідання суду, який приймав доленосне рішення, ні Анатолій Олійник — засновник і директор ФГ "Олійник", ні представник Світловодської ОДА не з’явилися. Так само вчинив і позивач.

Суд також постановив стягнути з Світловодської районної державної адміністрації та з фермерського господарства "Олійник" по 3613,05 грн. судового збору за розгляд касаційної скарги.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top