Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Культура

Запрошуємо на виставку художника Володимира Середенка

Запрошуємо на виставку художника Володимира Середенка
Третього лютого об 11:00 у міському краєзнавчому музеї відкриється виставка художника Володимира Середенка, на якій будуть представлені роботи: масляні — "Місячна ніч", "Літній ліс", "Білгород — Дністровська фортеця", 3 натюрморти, автопортрет, "Ісус", графічні роботи "Баркас" та "На околиці Світловодська"...
^ Реклама ^

Володимир Сергійович Середенко народився 3 лютого 1936 року в селі Паращине Поле, Кіровоградського району. З дитинства переймав від матері навички ліплення з глини та захоплювався красою степового краю.

У повоєнні роки вирушив до Одеси, де служив на судах торгового та військового флотів, закохався у море і створив першу тематичну колекцію картин, присвячених краєвидам Криму.

З 1961 по 1969 рік Володимир Середенко навчався в Українському поліграфічному інституті імені І.Федорова. Отримав спеціальність "Художник графік, оформлювач художніх книг". Працював в закладах культури та видавництвах міста Києва. Створив колекцію картин, присвячених визначним місцям столиці.

Захоплений перспективами будівництва молодого міста на Дніпрі, художник у 1975 році переїхав на Світловодщину до села Нагірне, де проживав до 1998 року. Цей період став для нього найбільш плідним. На полотнах зявилися Придніпровські кручі, хвилі водосховища, вулиці міста-красеня. Працював в творчих організаціях Світловодська.

З 1998 по 2004 рік Володимир Середенко проживав на малій батьківщині, в селі Степове, Кіровоградського району. Основна тематика робіт того часу — безмежний степ.

У червні 2004 року художника не стало…

Твори Володимира Сергійовича експонувалися в меморіальному музеї Осьмьоркіна, Кіровоградському обласному художньому музеї, приватній художній галереї "Єлизаветград", входили до складу збірних виставок митців Кіровоградщини у місті Києві.

Автор нагороджений дипломами та пам’ятними відзнаками Кіровоградської обласної державної адміністрації.

На сьогодні творчий доробок художника складає понад 500 робіт маслом, 300 акварельних робіт та 100 графічних, які зберігаються в державних музеях, приватних галереях Києва, Кіровограду, Одеси…

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top