Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Події

Громадська рада Світловодська проти незаконних вимог Обленерго

Громадська рада Світловодська проти незаконних вимог Обленерго

На адресу нашого Інтернет-видання надійшов лист від Об’єднання громадських організацій "Громадська рада м. Світловодськ", який адресовано голові Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрію Ніколаєнку з проханням зупинити дію незаконних вимог Обленерго щодо переукладання договорів користування електроенергією з обов’язковою явкою до установи і надання купи документів. На прохання авторів розміщуємо повний текст листа.
^ Реклама ^

Голові Кіровоградської обласної державної адміністрації
Ніколаенку А.І.


Шановний Андрію Івановичу!

19 грудня 2013 року у газеті міської ради "Світловодськ вечірній" було розміщене повідомлення Світловодської РЕМ ПАТ "Кіровоградобленерго", в якому йдеться про необхідність переукладання договорів щодо користування електричною енергією.

Ніхто не заперечує про необхідність підписання такого договору. Але керівництво Світловодської РЕМ вимагає, щоб кожен користувач особисто звернувся до цієї установи для переукладання договору. У місті понад 40 тисяч користувачів електроенергії, серед них багато старих людей, пенсіонерів, хворих які не мають можливості прийти та вистояти великі черги, щоб підписати договір. Виникає питання — а чим займаються працівники та контролері цієї установи що не можуть прийти до абонента та підписати договір?

У користувачів викликало здивування та неприйняття вимоги Світловодскої РЕМ про те, щоб при підписанні договору на постачання електроенергії абонент мав при собі копію паспорту, копію ідентифікаційного коду, документи на підтвердження права власності. Ми вважаємо, що для підписання договору на електропостачання для постійного абонента достатньо пред’явити абонентську книжку із квитанціями про сплату за електроенергію, та за необхідністю підтвердити особистість що підписує, в разі виникнення потреби, пред’явити паспорт особи, або довіреність на право укладання договору.

Ці вимоги Світловодської РЕМ про надання додаткових документів є вже порушенням Закону України "Про захист персональних даних" № 2297-V1 від 01.06.2010р. (із змінами від 23.02.2012р., 20.11.2012р., 16.05.2013р. 03.07.2013р.) ст..5 п.1; ст.6 п.1, 5, 6; ст..8 п.1; ст. 11 п.1,1; ст..25 п.1).

Громада просить Вас вирішити питання із Кіровоградобленерго про відміну цієї вимоги та притягти до відповідальності тих чиновників, які висунули вимоги, що не встановлені законодавством України, в порушення прав людини на захист своїх персональних даних.

Голова ОГО "Громадська рада м. Світловодськ"
В.Павлов

Голова обласного комітету профспілок працівників енергетики та електротехнічної промисловості
В. Мулява

Голова Світловодської профспілки працівників освіти
Н. Пиленок

Голова ГО "Військовослужбовців Звільнених у запас та відставку"
М.Вдовіченко

Від ветеранів ЗЧМ
Г. Масюк

Голова ГО "Громадський захист"
Л.Павловська

Голова ГО "Громадська варта"
І.Козак



Додаток

Законом України № 5491V1 від 20.11.2012 року ст.1 внесено наступні доповнення:

"2. В статье 2:
2) абзац пятый изложить в следующей редакции:
"Согласие субъекта персональных данных — добровольное волеизъявление физического лица (при условии ее осведомленности) о предоставлении разрешения на обработку его персональных данных в соответствии с сформулированной целью их обработки, высказанное в письменной форме или в форме, что позволяет сделать вывод о ее предоставлении"


Таким чином, надання персональних даних є невід’ємним правом фізичної особи, крім випадків зазначених законами України. Вимоги підприємств та організацій, не передбачені законодавством України відносно персональних даних, є незаконними та не підлягають виконанню.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top