Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Громадянин Петухов отримав дозвіл на розчистку лісопарку. Нарешті

Громадянин Петухов отримав дозвіл на розчистку лісопарку. Нарешті

Останнє засідання міськвиконкому, що відбулося 25 грудня, можна назвати історичним. Закінчилася тяганина з дозволом на розчистку лісу громадянину Петухову. Ось як про це та інші питання порядку денного пише газета міської ради "Світловодськ вечірній".
^ Реклама ^

Тема знесення дерев знову в центрі уваги

Зрештою члени виконкому позитивно вирішили питання, яке вже неодноразово виносилося на їхній розгляд, а саме — надали дозвіл громадянину Петухову на "розчистку лісопарку та видалення буреломних, вітровальних, в т. ч. завислих дерев біля ЗЧМ".

Оскільки це було не єдине питання, що стосувалося знесення дерев: ще три організації хочуть отримати дозволи на вирубку зелених насаджень, навколо цієї теми знову розгорнулася жвава дискусія, тим більше, що на минулому виконкомі було запропоновано розробити порядок — спочатку посадити дерево, а потім зносити.

Начальник УЖКГ Віктор Самоляк зауважив, що згідно з діючими нормами за спилювання живого дерева громадяни сплачують відновлювальну вартість. Ці кошти мають спрямовуватися на рахунок спеціалізованих організацій, які й повинні виконувати роботи з висадки дерев. У нас такої організації немає, тож кошти надходять в міський бюджет.

А от міський голова Юрій Котенко занепокоєний тим, що під виглядом "буреломних та вітровальних" можуть зноситися не аварійні, а живі дерева. Тоді, і кошти на відновлення зеленої зони не надходитимуть, і нові саджанці не будуть висаджуватися. Тож, хто повинен висаджувати саджанці замість знесених дерев, в яких місцях, хто за ними доглядатиме потім — всі ці та інші питання обговорювалися досить бурхливо. Присутні погодилися, що має бути єдина система для всіх.

В свою чергу начальник управління економіки, ресурсів та розвитку міста Наталія Гаврилюк запропонувала доручити профільному заступнику міського голови зробити аналіз за 2013 рік: скільки прийнято рішень і вирубано живих та аварійних дерев, скільки коштів надійшло на спеціальні рахунки міського бюджету по відновлювальній вартості за знесені дерева, які роботи виконані за рахунок цих коштів, що планується зробити у 2014 році, принаймні, в межах тих коштів, які вже отримали у 2013. Тобто, ця сума має бути зафіксована, і спрямована саме на видатки для висадки дерев, — наголосила Наталія Іванівна. Цю пропозицію підтримали усі присутні. До речі, ТОВ "Слезук" по вул. Дружби, яке звернулося за дозволом на знесення більше 22-х аварійних дерев, члени виконкому відмовили. Вирішили дочекатися весни, і вже потім подивитися, чи дійсно вони, дерева, аварійні.



Для допомоги бездомним взимку

На виконкомі затвердили план заходів щодо організації роботи з питань соціального захисту бездомних в осінньо-зимовий період. Як повідомила заступник начальника УПСЗН Тетяна Карягіна, у Світловодську вже діє робоча група для термінових заходів, спрямованих на попередження загибелі бездомних громадян від переохолодження. Зокрема в парку ім. Шевченка розгорнуто мобільний пункт обігріву, який забезпечується усім необхідним: їжею, дровами. Крім того, створено банк теплого одягу, на вулицях працює соціальний патруль, тож до холодів підготувалися належним чином.


Сувеніри в новорічну ніч

Члени виконкому внесли зміни до попереднього рішення "Про затвердження дислокації передноворічної торгівлі ялинками та прикрасами" та надали дозвіл одному з підприємців на торгівлю святковою атрибутикою в новорічну ніч на центральній площі міста. Тож, в ніч з 31-го грудня на 1-е січня біля головної ялинки можна буде не лише добре розважитися, а й придбати сувенірну продукцію на згадку про свято.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top