П’ятниця, 17 травня 2024

^ Реклама ^
Новий рік 2014 Корисна інформація

Новий рік без феєрверка — теж свято!

Новий рік без феєрверка — теж свято!
У переддень Новорічних та Різдвяних свят значно пожвавлюється продаж піротехнічних засобів — ракет, петард тощо. Звідусіль лунає канонада піротехнічних залпів. Вільний ринок дає можливість придбати "вибухонебезпечні цяцьки" мало не на кожному кутку, адже попит породжує пропозицію.


Основний клієнт цих небезпечних іграшок — діти, втім не відмовляються від подібних розваг і дорослі. Про небезпеку, яку несуть ці іграшки, попереджає начальник Світловодського міськрайвідділу У ДСНС України у Кіровоградській області Ярослав Любецький:

"Слід згадати, що піротехнічні вироби, крім морального задоволення, несуть в собі і небезпеку для здоров’я і життя, адже при неправильному використанні можуть завдати серйозних каліцтв у вигляді травм та опіків, а ще призвести до пожежі навіть на значній відстані від місця використання, потрапивши у вікно на балкон чи лоджію. Особливе занепокоєння викликає той товар, що продається на ринках із рук або лотків, адже він завозиться нелегальним шляхом без відповідних сертифікатів та інструкцій щодо використання.

З метою перевірки відповідності місць розповсюдження піротехнічних виробів вимогам безпеки, працівниками Світловодського МРВ У ДСНС України у Кіровоградській області проводяться рейдові перевірки суб’єктів підприємницької діяльності, що здійснюють зберігання та реалізацію піротехнічних виробів.

Якщо ви однозначно надумали порадувати своїх друзів чи знайомих феєрверком, то варто це робити на великій відкритій території, подалі від будівель та автотрас. Окрім того не забудьте ознайомитися з правилами та інструкцією щодо їх застосування.

До речі, зверніть увагу, якщо інструкція відсутня українською чи російською мовами, то цей товар ні в якому разі не купуйте. І останнє, якщо ви переконані, що, будьте обережними зі всім тим, що вибухає, і тоді вам не доведеться після святкування складати кошторис на ремонт квартири і вирушати на лікування до опікового центру. Нехай Новорічні свята пройдуть безпечно для вас та вашої оселі!"

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top