Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Економіка

Житель Світловодська проти держави Україна. Хто переможе?

Житель Світловодська проти держави Україна. Хто переможе?
Законодавством України передбачено право мешканців багатоквартирних будинків на встановлення індивідуального опалення у власній квартирі. Але реалізувати це право громадянам досить важко. У цьому на власному досвіді переконався громадянин К. Він звернувся до відповідних установ з проханням надати такий дозвіл, але не отримав його. Правовими актами врегульований порядок відключення від централізованого опалення будинку. Подібного правового акту на відключення квартири не існує. Це стає підставою для відмови з боку влади власникам квартир.
^ Реклама ^

Тоді К. пішов до суду. Відповідачем у справі мала стати держава Україна, інтереси якої має представляти Світловодська міжрайпрокуратура. У позові К. просив визнати незаконною бездіяльність відповідача щодо виконання вимог ст.42 Конституції України, щодо захисту прав споживачів та невиконання вимог ст.5 закону "Про захист прав споживачів" в частині забезпечення реалізації прав споживачів на вибір систем опалення квартир у багатоквартирних будинках.

Суди першої та апеляційної інстанції відмовили у відкритті провадження, але це не зупинило позивача. Вищим спеціалізованим судом України ухвали судів було скасовано та направлено справу до суду першої інстанції для відкриття провадження та розгляду.

Перед початком судового розгляду справи позивачем було заявлено клопотання про розширення кола відповідачів. Ухвалою суду клопотання було задоволено, відповідачами у справу було залучено: Президента України, Кабінет Міністрів України, та Мінрегіонів України.

Відбувся попередній розгляд справи. На судове засідання прибув тільки прокурор, як представник інтересів держави. Від Президента України поступила заява про розгляд справи без його участі, а КМУ та Мінрегіонів України просили суд перенести попередній розгляд справи. Суд їх клопотання залишив без задоволення через безпідставність та провів попередній розгляд справи. Було з’ясовано усі питання щодо розгляду справи та призначено розгляд справи по суті на 10:00 11 грудня 2013 року.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top