Субота, 20 квітня 2024
Релігія

Свято Введення у Храм Пресвятої Богородиці в однойменній церкві

Свято Введення у Храм Пресвятої Богородиці в однойменній церкві
Службу править о. Володимир

День 4 грудня вважається у православному християнстві одним із найбільш поважних свят — Введення у храм Пресвятої Богородиці. Навіть у Різдвяний піст дозволяється незначне, зокрема, рибне "послаблення"… А у Світловодську вже скоро два роки, як до служби Божої стала церква, яка так і називається — Введення у храм Пресвятої Богородиці. Служби тут не прості, адже це — єдиний храм Божий на весь адміністративний центр міста.


А тулитися він вимушений у цокольному приміщенні площею у 69 квадратних метрів на Єгорова, 13. Від того то й скупчення прихожан, особливо, на церковні свята, тут такі, що вони аж "випирають" на ґанок церкви…

Як і слід було очікувати, подібне відбувалося і на цьогорічне "храмове" свято. Навіть, більш того, сюди по завершенні служби завітав безпосередньо сам міський голова. Що, звісно, неабияк порадувало настоятеля цієї церкви протоієрея Володимира Цоуфала.

Ще б пак, поява тут градоначальника засвідчила як важливість цієї церкви для чималої кількості городян, так і данину подвижництва її настоятеля у вирішенні питання перетворення "цокольної" церкви на типовий храм з куполами, дзвіницею та іншими церковними атрибутами…

У трьох місцях — сквер біля стадіону "Металург", на пагорбі неподалік від "Вічного вогню", у парку ім. Гната Новікова (навпроти автостанції) — планувалося його будівництво. Та виконком з міською радою, "футболячи" це питання один одному, спускали його "на гальмах", давши лише дозвіл на розширення за рахунок сусіднього (такого ж — цокольного) приміщення колишнього магазину автозапчастин, що пустує вже ось років з десять.

Але нещодавно, щоправда, з неофіційних джерел нам стало відомо, що влада таки дала "добро" на розроблення проекту землеустрою задля спорудження типового храму на ¼ того парку площею півтора гектара… Варто припустити, що візит до цієї церкви мера опосередковано підтвердив цю інформацію — вже ж таки можна сміливо дивитись в очі прихожанам. Та й самі прихожани у цей день подарували отцю Володимирові зроблений власноруч макет типової церкви Введення у храм Пресвятої Богородиці. Слід вважати і це не випадковістю.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top