Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Події

Світловодці з особливими потребами не висувають якихось особливих вимог Новина з фото

Світловодці з особливими потребами не висувають якихось особливих вимог
Наприкінці цього тижня за головування заступника міського голови з комунальних питань Олександра Сича відбулося розширене засідання керівників служб і установ, які у тій чим іншій мірі покликані захищати інтереси людей з особливими потребами. Тобто, інвалідів, чий День традиційно відмічається у світі 3 грудня.
^ Реклама ^

Були на засіданні і самі "винуватці" — представники керівної ланки міського центру активної реабілітації інвалідів "Добрада" на чолі з головою Центру Оленою Шаньґіною. Вона-то і розповіла чиновникам про те, як живеться людям з особливими потребами у Світловодську.

Жити-то можна от тільки пересуватися містом важкувато, особливо, візочникам. Попри ударні ремонти доріг, будівельники далеко не завжди дотримуються так званих безбордюрних норм або хоча б норм, коли ці самі бордюри мають бути не вищими 4-х сантиметрів. Також чимало незручностей завдають пандуси, які покликані забезпечити безперешкодний доступ інваліда до тієї чи іншої будівлі.

Ні, зазначила Шаньґіна, власники магазинів, закладів харчування тощо пандуси вибудовують, як того вимагають норми. Але здебільшого будують їх в основному для "галочки" — вони або ледь не вертикальні, або надто вузькі.

Світловодці з особливими потребами не висувають якихось особливих вимог
Олена Шаньґіна


Присутній на засіданні головний архітектор Сергій Батяшов погодився із багатьма доводами інвалідів. Щодо безбар’єрності, він повідомив, що місцеве УЖКГ не дослухалось до його вимог дотримуватись цих норм. Що ж до пандусів, то тут свої складності. Наприклад, будівлі, де нині розміщаються крупні магазини зводились у ті часи, коли жодних "інвалідних" норм взагалі не існувало. Тому претензії до їхніх нинішніх власників майже безперспективні — мовляв 30-40 років вони не висувались, а зараз — щось у голову стукнуло…

Разом з тим архітектор без вагань пристав на пропозицію Сича створити відповідну комісію і ретельно перевірити проблемні об’єкти з метою пошуку взаємного компромісу. Натомість представники управління соцзахисту, медицини, Пенсійного фонду та Центру зайнятості запевнили, а "добрацівці" здебільшого погодились, що безперешкодний доступ до вищеназваних установ забезпечено. Також вони (представники вищеназваних установ) розповіли про те, як забезпечуються потреби інвалідів.

А щоби ці потреби забезпечувались якісніше, присутній депутат міськради Василь Мороз, який своєю діяльністю не раз засвідчував не байдуже ставлення до цієї категорії населення зокрема, запропонував ввести до складу міськвиконкому представника "Добради", щоби повносправні виконкомівці не через "зіпсований телефон" дізнавалися про нагальні потреби інвалідів і могли більш кваліфіковано їх задовольняти. Головуючий Сич визнав таку пропозицію цілком слушною і пообіцяв донести її до відому міського голови та його команди.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top