Вівторок, 30 квітня 2024

^ Реклама ^
Фоторепортаж ТОП-новини Політика

Один день на Майдані Новина з фото

Один день на Майдані
Майдан у Києві буде! Це стало зрозуміло відразу після того, як ЗМІ повідомили про відмову Уряду від євроінтеграції. Зранку, 24 листопада мікроавтобусом представники світловодської "Бавтьківщини" вирушили до столиці.
^ Реклама ^

Розуміли, що ДАЇ нам буде перешкоджати. Так і сталося. На посту біля мосту через Сулу перша зупинка. Водія інспектор ДАЇ запрошує до патрульного авто. Вони там сидять і поро щось розмовляють, але водій повертається і автобус їде далі. За словами водія, даїшник попередив, що б не їхали на мітинг. Потім нас ще тричі зупиняли. Зупинки "вкрали" час, тому прибули ми до міста формування колон в момент коли хода вже почалася.

Один день на Майдані
Попереду колони несли прапор України


Отже, коли ми підійшли до перехрестя Володимирської та Шевченка, то попали у саму гущу ходи. От і стояли, наче острів, посередині вулиці та чекали на делегацію Кіровоградщини. Повз нас пронесли національний прапор України та прапор ЄС. Делегати з інших областей запрошували йти з ними, але ми все ж дочекалися своїх.

Один день на Майдані
Поруч з прапором України несли прапор ЄС

Один день на Майдані
На чолі колони йшли народні депутати України

Один день на Майдані
Так виглядала колона


Атмосфера в колоні була піднесена і дружня. Демонстранти співали пісень, викрикували гасла. Міліція спостерігала та не втручалася. На шляху до Європейської площі був тільки один інцидент біля пам’ятника Леніну. Радикально налаштовані молоді люди знесли пікет комуністів, та спалили червоний прапор. Влада взяла пам’ятник Леніну під свій захист. Його щільно оточив загін внутрішніх військ. На обличчях солдат строкової служби реально читався страх і відчай. Навколо бігав знервований підполковник і щось говорив підлеглим. Дещо розряджали ситуацію учасники ходи, які пропонували міліції та солдатам внутрішніх військ приєднуватися до них.

Один день на Майдані

Один день на Майдані
Міліція оточила Леніна


На Майдані Незалежності колону зустріли мітингувальники, що вийшли на Майдан раніше, та "йолка" з кіосками, яку почала встановлювати київська влада...
Не тільки Європейська площа була вщент заповнена людьми, а вулиці, які виходять на площу. Тут були представники багатьох, практично усіх областей. Зокрема, тут були присутні з Донецька, Луганська, Сум, Криму тощо. Попереду стояла невелика група чорнявих молодих людей з національними прапорами кримських татар. За їх словами, вони приїхали до Києва самостійно, що б підтримати європейський курс України.

Один день на Майдані
Представники кримсько-татарської молоді на Євромайдані


Виступи лідерів опозиції та громадського руху сприймалися митингувальниками схвально. Щодо кількості учасників, то можна впевнено сказати, їх було значно більше, чим про це повідомляє влада. За власними спостереженнями в неділю на Європейській площі було не менше 100 тисяч.

Постає питання: чи буде Євромайдан мирним? Остаточної відповіді на це питання немає. Але є побоювання, що ні. На загальномирному тлі акції, все ж таки, спостерігаються прояви рішуче налаштованих людей. Крім того, влада, на відміну від 2004 року, інша. Вона агресивніша, зліша. Напевно, їй є що втрачати.

Один день на Майдані
Світловодці ідуть по Хрещатику

Один день на Майдані
Вітання землякам з Києва

Один день на Майдані
Київській владі не до інтеграції у них "йолка".

Один день на Майдані
Майдан слухає промови


batkivschina.com

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top