П’ятниця, 03 травня 2024

^ Реклама ^
Спорт

Кубок Ніколаєнка з бальних танців: погляд з середини Новина з фото

Кубок Ніколаєнка з бальних танців: погляд з середини10 листопада сцена театру цілісінький день правила за майданчик змагання для королів паркету. Кіровоград приймав Кубок голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрія Ніколаєнка зі спортивних бальних танців. Змагання відбулись за ініціативи Ігоря Спінула художнього керівника ансамблю "Конвалія".
^ Реклама ^

За попередніми даними взяти участь у конкурсі зголосилося 370 пар з різних міст України та області. Тобто, близько 700 чоловік. Приїхало менше 400. Втім, і цю цифру було важко вписати у якусь подобу порядку. Храм мистецтва буквально ходив ходором і гудів, мов той вулик. Дітлашня, підлітки, молодь, їхні батьки, бабусі й телевізійники…

Перевдягання нашвидкуруч у ложах, службових приміщеннях та по туалетах; махрові халати з плойками на диванах, косметика — у вазонках. Уже на двадцятій хвилині дійства, під час формування колон за віковими категоріями, сталося неймовірне. Кавалери у фраках і латинські красуні з вигадливими "мушлями" на потилиці, здається, забули про все і почали… Жартома лупасити один одного згортками програмок. Що й казати? Діти — є діти. Вереск, біганина довкола колон. Жовтаве борошно з пудри з тоналкою збивається у хмаринки; перші зачіпки на колкотках, обдерте пір’я спідниць і засмальцьовані брюки. Нарешті двері до глядацької зали відчинено. Довга процесія з учасників покидає фойє — тільки-но оголошено про початок танцювального свята.

Відкривати захід доручено заступнику обласного голови Ярославу Арсіріну. Відтак, скориставшись нагодою чоловік нагадав про здобутий нашим містом статус танцювальної столиці України.

"Сподіваюсь, цей конкурс започаткує свої живучі традиції. Учасникам бажаю чесних оцінок і не слизького паркету, а Вам, шановні судді, — приємних відкриттів".

Називаються колективи, які підготували своїх "бійців" до змагання. Запоріжжя, Київ, Черкаси, Кривий Ріг, Дніпропетровськ, Миколаїв, Кременчук. Наші Помічна, Знам’янка, Олександрія, Новоукраїнка, Світловодськ і конвалівський Кіровоград… Усього близько 20 міст і 13 судів, покликаних оцінювати здібності професійних і не дуже танцюристів.

Не гаючи ні хвилини ведуча запросила на сцену перших артистів — зовсім дрібна малеча віком до п’яти років у категорії "Бебі". Хтось по-ведмежому тупцяє на місці, силкуючись тримати ручки віночком. А хтось — на диво жваво перебирає просто-таки пластиліновими ногами.
"Боже, допоможи моїй козявці, доці моїй. Нехай вона там не дуже хвилюється!" — шепоче чиясь мама за спиною, за нею про своє молиться інша.
Ча-ча-ча, джайв, квікстеп. Рефері збиваються з рахунку — пар на сцені має бути все-таки п’ять, а не чотири чи навіть вісім. Та доки "суть да дело", як кажуть росіяни, ми завертаємо у коридори — поспілкуватися із батьками.

"Сьогодні тут виступатиме моя донька — коментує подію пані Ольга, — категорія "Юніори", 15-16 років. А загалом у танцях ми повні п’ять років. І, таки визнаю, це задоволення не з дешевих. Щосезону нова сукня — це мінімум тисяча гривень. Замовляємо на сайтах магазинів в Одесі, Києві та Хмельницькому, дещо є і у нас. А ще ж зачіска, макіяж, витрати на реєстрацію, проїзд до іншого міста і харчування… Отже, з часом мусили і укладочку самостійно навчитися робити, очі підмальовувати по всім правилам. І до іншого звикли. Наприклад, перевдягатися в одній кімнаті з хлопцями чи навіть посередині актової зали. Адже умови бувають різні, проте радощів все одно більше — не порівняти!".

Близько другої почали оголошувати переможців у молодших категоріях. Таким чином, перше відділення конкурсу затяглося аж на 5 годин; до кінця другого ми просто не досиділись…

"Навіть не знаю, що робитиму після Кубку, — ділиться враженнями Катерина, 9-річна конкурсантка від "Конвалії", — подружка кличе в "Игромир"… Та мені б хоча б помитися і трохи поспати. А потім можна і мультяшку подиватися, ну і в "Игромир", звичайно".

А про імовірних фаворитів свята ми дізналися від кіровоградської судді Оксани Балашової.

"Як тренер я, звичайно ж, вболіваю за свої пари. Проте не можу не відзначити, у цілому, високий рівень підготовки учасників. Однозначно дуже сильними є наші конвалійці та колективи з Кривого Рогу. Так, вони претендують на основні комплекти нагород. Приміром, на кубок у молодіжних категоріях йдуть із добрим запасом танцювальних фігур і звязок. По-нашому це — мінімум 10 "вісімок" протягом 5 хвилин. Оцінюється все: досвід, техніка, вміння компонувати елементи у якусь свою історію в хореографії, артистизм…Та й рівень чемпіонату, погодьтесь, вартий того. Наші спонсори — магазини мобільного зв’язку, банк, кондитерська фабрика та автосалони — підготували справді дорогі призи та подарунки. Що саме? А зачекайте трохи — побачите!".

Згідно з протокольними матеріалами, що їх надав пан Спінул, із 12 кубків губернаторського змагання у Кіровограді залишилось 7. Так, наприклад, пара професійних танцюристів Гаврилова Юрія та Донцової Єлизавети взяли два кубки в обох — латиноамериканській та європейській — програмах. У категорії "Юніори І" (11-12 років) першість вибороли Бушляк Олександр і Таліпова Діана, а в "Юніорах ІІ" — Яковлєв Євген з Найдіч Анастасією. Серед малечі ("Ювенале І", 6-7 років) найкращими визнано Корнілова Олександра та Єву Спінул.

Кубок Ніколаєнка з бальних танців: погляд з середини

Кубок Ніколаєнка з бальних танців: погляд з середини

Кубок Ніколаєнка з бальних танців: погляд з середини

Валентина Головань
Фото Івана Леонова
gre4ka.info

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top