Вівторок, 07 травня 2024

^ Реклама ^
Освіта

"Берізка" скинула листячко Новина з фото

"Берізка" скинула листячкоМинулого тижня у 15-тьох дитячих садочках міста проходило "Свято осені", де юні вихованці демонстрували і вихователям, і батькам свої творчі здібності.
Вирішили і ми побувати на сьому дійстві в одному із дошкільних дитячих закладів. Таким чином вибір пав на "Берізку" — чи не найстарший дитячий садочок Світловодська, у якому від вересня 1958 року пізнавало ази розумного, доброго, вічного не одне покоління світловодців.
^ Реклама ^

А от завідуюча "Берізки" Алла Мельник є чи не наймолодшою завідуючою. З нею-то ми і поспілкувалися, очікуючи разом із батьками початку концертної програми, яку підготували дітки старшої групи. Попри молодий вік, у пані Алли чималий педагогічний досвід — близько десяти років вона пропрацювала вихователькою у "Ромашці". А з червня поточного року вона вже завідуюча "Берізки", змінивши на цій посаді Людмилу Онуфрієнко, яку вона згадує із щирою людською теплотою…

Господарство у пані Мельник чималеньке — у яслах, молодшій та старшій групах налічується 64 дитини. Деякі з них, каже завідуюча, потребують особливого до себе ставлення. Річ у тім, пояснила вона, що "Берізка" має такий собі кардіологічний ухил, тобто, його рекомендовано відвідувати діткам із серцево-судинними захворюваннями. Причому ці дітки жодним чином не відокремлені від основного загалу вихованців — вони, аби не відчувати своєї "окремішності", перебувають разом з іншими. Ну хіба що до них трішки більше уважне ставлення із дещо меншими фізичними навантаженнями, як для решти. Та й педіатр дитячої поліклініки Галина Швидка — частий гість у садочку…

Та час перед початком концерту сплив і ми разом із завідуючою поспішили до музичної зали, де в очкуванні дійства хвилювалися не менше юних артистів їхні батьки. З декотрими ми встигли перекинутися парою-трійкою фраз.

У Лілії Баришник — подвійне хвилювання. Адже на сцену мають вийти двійко її діточок — Софійка і Тимофій. А взагалі пані Ліля не нахвалися і садочком, і виховательками Ніною Либою і Світланою Сердюк. Ви не повірите, говорить вона, жодного разу її чада не приходили із садочку у похмурому настрої. Навпроти — вони по поверненні наввипередки розповідають про щось нове, що вони опановували протягом дня.

Аналогічної думки і Любов Осіпчук, яка прийшла полюбуватися своєю онукою Настею. Та на відміну від пані Лілі, пані Люба за свою артистку не хвилюється — вона у неї творча особистість. Точнісінько, як її бабуся — багаторічна учасниця уславленого вокального ансамблю "Сударушка"…

Аж ось і те, заради чого ми всі і зібрались. Дітки і співали, і танцювати, і віршики декламували, і на музичних інструментах під акомпанемент піаніно у виконанні музичної керівниці Зої Легчакової грали. Більш того — вони розіграли скорочений варіант спектаклю про Дюймовочку. З безумовним щасливим фіналом.

"Берізка" скинула листячко

"Берізка" скинула листячко

"Берізка" скинула листячко

"Берізка" скинула листячко

"Берізка" скинула листячко

"Берізка" скинула листячко

"Берізка" скинула листячко

"Берізка" скинула листячко

"Берізка" скинула листячко

"Берізка" скинула листячко

"Берізка" скинула листячко

"Берізка" скинула листячко

Віталій Асауленко
Фото автора

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top