П’ятниця, 19 квітня 2024
Надзвичайні пригоди

За останній тиждень собаки покусали трьох світловодців

За останній тиждень собаки покусали трьох світловодцівТаку тривожну інформацію під час оперативної наради у понеділок озвучила Ірина Кріпак, начальник відділу державного санепіднагляду у Світловодському та Онуфріївському районах.

Загалом, впродовж року за медичною допомогою з приводу покусів тваринами звернулося 105 осіб, з них — 27 дітей. В 59-ти випадках кусали домашні улюбленці, 46 городян постраждали від бродячих тварин. Лише за останній тиждень троє городян звернулися до лікарні в зв’язку з покусами, двоє з них стали жертвами безпритульних тварин.



Статистика свідчить, що найчастіше потерпають від нападів діти та літні люди, які не в змозі дати відсіч агресивним тваринам. Найбільш небезпечні у місті райони певно всі й так знають — Площа, Обеліск, ринок "Світанок", а також прилеглі території шкіл, садочків, житлових будинків, тобто, місця, де чотирилапих підгодовують самі ж світловодці.

 

"Із зростанням популяції бродячих тварин спостерігається й погіршення епідемічної ситуації по зоонозним інфекціям, — розповідає лікар-епідеміолог Радмила Перепеляк. — Оскільки тварини є джерелом інфікування не тільки вкрай небезпечним захворюванням як сказ, а й іншими хворобами, спільними для людей і тварин: токсоплазмоз, дирофіляріоз, лептоспіроз, ехінококоз тощо".
 

Тож, якщо вас вкусила або обслинила тварина, Радмила Олексіївна нагадує, як надати першу допомогу: промити рану розчином 70% господарського мила, ділянку навколо рани обробити антисептиком, зверху накласти антисептичну повязку і негайно звернутися до лікаря, адже захворювання на гідрофобію (сказ) завжди закінчується смертю і лише своєчасне звернення за меддопомогою може врятувати життя.

 

Часто тварини опиняються на вулиці, поповнюючи лави безпритульних, з вини самих господарів. Тому, якщо хтось вирішує завести домашнього улюбленця, варто добряче подумати, чи готові ви взяти на себе таку відповідальність.

 

Тетяна Шаповалова


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top