П’ятниця, 18 жовтня 2024

^ Реклама ^
Події

Громадська рада слухала медиків і "соціальників" Новина з фото

Громадська рада слухала медиків і "соціальників"26 вересня у "депутатській кімнаті" адмінбудинку відбулося чергове засідання Громадської ради при міськвиконкомі (голова Надія Мальцева).
Основними темами засідання стали грядуща реформа медичної галузі і про те, як працюють з ветеранами служби соціального захисту населення і як вони співпрацюють із ветеранськими організаціями. Варто наголосити на актуальності даних тем, адже у роботі засідання активну участь прийняв перший заступник міського голови Юрій Лукинський…
^ Реклама ^

З першого питання присутні заслухали головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги Людмилу Шумейко, яка стисло розкрила тему медичної реформи. За словами спеціалістки, реформа полягає у створенні 3-х ступеневої системи надання медичних послуг, яка має завершитись до 2020 року.

У Світловодську вже майже створено Центр первинної медико-санітарної допомоги, який має розпочати своє функціонування з 1 жовтня поточного року. Першою із трьох ступенів — це первинна ланка, де основними будуть сімейні лікарі (або — дільничні). Без їхньої "візи" пацієнти закладів охорони здоров’я не зможуть потрапити на другу ланку, якою будуть так звані вузькі спеціалісти при поліклініці чи стаціонари. А третя ланка — це вже рівень обласної лікарні і вище.

Планується, що перша ланка фінансуватиметься з місцевого бюджету, друга — з обласного і третя — державного. Після чого Шумейко відповіла на низку запитань небайдужих громадян. Зокрема, Іван Гуртовий цікавився подальшою долею поліклініки на Ревівському масиві — циркулюють чутки, що вона доживає останні дні. Ні, заспокоїла фахівчиня, після незначної оптимізації та поліклініка лише змінить назву на Амбулаторія №3…

Підбиваючи підсумок, доповідачка зазначила, що у разі дотримання усіх прописаних постулатів даного реформування, буде геть непогано, адже за таким принципом побудована система охорони здоров’я у провідних європейських країнах. А от щодо такої складової європейської системи здоровохорони, як страхова медицина (питання порушив заступник голови ГР Володимир Помазан), то про це, сказала Шумейко, поки що не йдеться.

Громадська рада слухала медиків і "соціальників"
Людмила Шумейко про медичне реформування

Друге питання було присвячене ветеранам, тим більше, що саме 1 жовтня відзначається їхній День. В цьому зв’язку перед аудиторією виступила головний спеціаліст УПСЗН Ірина Богодаєва та директор міського територіального центру з обслуговування громадян похилого віку Юрій Павлов. Вони ознайомили із статистикою щодо кількісних і якісних показників роботи із ветеранським прошарком городян — різні компенсації, санаторно-курортне лікування, обслуговування на дому тощо. Крім цього, Павлов доповів про відкриття відділення, яке має до ветеранів лише дотичне відношення — з обслуговування бездомних громадян, між іншим, єдине поки що на всю Кіровоградську область. (Щодо цього ми домовилися із директором поспілкуватися більш розлого — про що читайте у наступних номерах нашого щотижневика)… І до першого, і до другого доповідача запитань, а тим більше — нарікань, не було. Більш того, голова ГО інвалідів ВВВ Григорій Губський виказав їм вдячність за плідну співпрацю за якісне обслуговування ветеранів.

Громадська рада слухала медиків і "соціальників"

Громадська рада слухала медиків і "соціальників"
Ірина Богодаєва і Юрій Павлов розповіли як вони опікуються ветеранами

У блоці "різне" голова ГР ознайомила присутніх із відповідями, які надійшли за останній час на запити цієї організації. Так, зокрема, сказала вона, активна позиція громадських активістів дозволила "відбити" один вагон, який керівництво Південної залізниці спробувало "відчепити" від трьох, які тягає за собою потяг "Бурти-Недогарки". Громадській раді, не без допомоги виконкому, наголосила Мальцева, вдалося переконати залізничників у необхідності збереження саме трьох вагонів цього потягу, який користується попитом, головним чином, серед світловодських дачників. А дачники-пенсіонери, між іншим, мають можливість їздити ним ще й безкоштовно.

Громадська рада слухала медиків і "соціальників"
Надія Мальцева похвалилася тим, що третій вагон залишатиметься і надалі

Віталій Асауленко
Фото автора
  • Нравится
  • 6

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.


Партнери:


Top