Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Події

Реквієм по "брехунцю"

Щосесії комуніст Дехтяренко доводить необхідність дротового радіоЩосесії комуніст Дехтяренко доводить необхідність дротового радіоДе добровільно, де примусово, але дротове радіомовлення відходить у вічність. Хоча, точніше буде сказати — добровільно-примусово.
Адже "Укртелеком", якому належить це радіо, за кілька останніх років підняв абонентську плату за нього майже на 100 відсотків. От і відмовляються люди.
^ Реклама ^

В союзниках у зв’язківців — енергетики. Вони, наче з ними у змові, виконуючи свої роботи — ремонт ліній електропередач, заміна стовпів і таке інше — паралельно кромсають дроти дротового радіомовлення. А відновлювати не поспішають. Як і не поспішає "Укртелеком". Так, як це сталося на одній із власівських вулиць…

Вже понад року депутат міськради Володимир Дехтяренко, виконуючи волю тамтешнього електорату, із сесії у сесію порушує питання відновлення мовлення. Та міські обранці виявляються не компетентними вирішувати це питання — через що воно щоразу залишається на контролі.

"А що я можу вдіяти?, — говорить Дехтяренко. — Я звертався і до місцевих зв’язківців, і до обласних і до МНСників, адже радіо це довгі роки було невід’ємною складовою системи оповіщення. Та ніхто не хоче цим займатися".

Спробували і ми зайнятися цим питанням після того, як до редакції звернулися мешканці триповерхівки на вулиці Чапаєва — у них вже місяць, як замовк "брехунець"...

У світловодському офісі "Укртелекому" ніхто так і не зголосився спілкуватися із нами "під розпис" — у нас, мовляв, є кіровоградське начальство, от з ним і балакайте. Хоча і воно нічого не скаже, а пошле вас за коментарями до Києва. Але неофіційно таки нам пояснили, що з того ж таки Києва від власника компанії, якою володіє чи-то Ахмєт Рінатов чи-то ще один президентський корєш на прізвище Льовочкін (там сам чорт ногу зламає), існує усна інструкція: у кого мовлення є — нехай буде, а якщо в силу якихось причин щезло — не відновлювати.

А щоби бажань добиватись відновлення було менше — збільшується до нереальності абонплата… У тому ж будинкові на Чапаєва, повідомили зв’язківці, із 18 квартир за "брехунець" тримаються лиш три. Хоча ще років з п’ять тому радіоточка була у кожній квартирі. Все! Хоча жаль.

І тутешнє "укртелекомівське" начальство і прості громадяни говорять, що вони до нього звикли — по ньому і спати лягали, і прокидалися, і просто на кухнях теревенили (наче релаксація) під це мовлення. І перші, і другі, і треті наголошують, що "брехунець" потрібен і що його рано списувати. І депутат Дехтяренко, також, свято у це вірить.

Віталій Асауленко
Фото автора

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top