Четвер, 28 березня 2024
Релігія

14 серпня розпочинається Успінський піст

14 серпня розпочинається Успінський пістУспінський піст (у народі Спасівка) — церковний піст, встановлений на згадку Успіння Богородиці: один з чотирьох багатоденних постів церковного року. Дотримується з 14 по 27 серпня включно — і завершується святом Успіння.
"Успінський піст — слушна нагода для кожного християнина перевірити свої сили", — вважає настоятель Храму Петра і Павла, митрофорний протоієрей, кандидат Богословських наук о.Олег (Тарахненко).


Як і під час будь-якого православного посту, в Успінський піст важливо не тільки тілесне утримання, але й духовне. Священик радить не віддаватися гучним розвагам, не сваритися з рідними людьми, колегами, підлеглими тощо.

Що до їжі. Бажано виключити з вашого раціону м’ясні, молочні продукти і яйця. Рибу можете скуштувати тільки в свято Преображення.
"Але вся ця суворість не розповсюджується на людей, які мають хронічні хвороби", — підкреслює о.Олег.

У перший день посту за традицією здійснюється освячення меду нового збору, і з цього дня благословляється його вживання в їжу, тому це свято отримало народну назву Медовий Спас. Медові пряники, млинці з маком і медом, пироги, булочки з маком прикрашають стіл тих, хто дотримується народних традицій.

Погодьтеся, що Успінський піст — найприємніший і найлегший!

14 серпня розпочинається Успінський пістТетяна Дроздова
Фото: kaleo.org.ua

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top