П’ятниця, 29 березня 2024
Кримінал

Керівництво Світловодської міліції попереджає: за неправдиве повідомлення про мінування "жартівникам" загрожує до 8 років позбавлення волі

Керівництво Світловодської міліції попереджає: за неправдиве повідомлення про мінування "жартівникам" загрожує до 8 років позбавлення воліОстаннім часом в Україні почастішали випадки неправдивих повідомлень про мінування. Як правило, обєктами "розіграшів" найчастіше стають житлові будинки, аеропорти, вокзали, а також навчальні заклади.
"Телефонними терористами" часто виявляються учні та студенти, які, у більшості випадків, намагаються зірвати заняття.


Дзвінки вони здійснюють з мобільних, стаціонарних телефонів або таксофонів. Багато молодих людей не до кінця усвідомлюють всі неприємності і незручності, які заподіюють іншим людям. Правоохоронці в черговий раз нагадують громадянам, що подібні дії є суспільно небезпечними, адже вони створюють обстановку загального страху, породжують паніку і дестабілізують роботу державних органів і установ. Такі "жарти" обходяться дорого і державі, і самому зловмисникові. За "розіграш" кожен буде відповідати згідно із законом.

Особі, яка досягла повноліття, відповідно до ст. 259 Кримінального Кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) загрожує покарання строком до 8 років позбавлення волі.

За незаконні дії неповнолітніх відповідатимуть їхні батьки. Згідно ст.184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обовязків щодо виховання дітей) їм доведеться заплатити штраф до 20 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

Лілія Бут,
спеціаліст по зв’язкам з громадськістю
Світловодського МВ УМВС України в Кіровоградській області

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top