П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Культура Відео

Степограй 13-го року Новина з фото Новина з відео

Степограй 13-го року
Якщо 8 червня, не доїжджаючи Вільшанки, звернути з траси, і ще кілометрів зо 20 трястися бруківкою повз більш-менш доглянутих полів і напівпорожніх хуторців, вїзджаєш у таку собі оазу — село Карбівка.
Тут цього дня ніде було яблуку упасти від людей, автомобілів та виїзної торгівлі. А ще — від артистів, що з’їжджаються сюди на щорічний (вже вшосте) фестиваль української народної творчості "Степограй".
^ Реклама ^

Окрім Кіровоградської ОДА та Добровеличковської РДА, до числа організаторів фестивалю сміливо можна віднести і нашого земляка, голову Асоціації молоді Кіровоградщини "Златопілля" Миколу Середенка. Більш того, цього чоловіка можна назвати його "батьком-засновником" — саме у Карбівці пройшли його дитячі роки. Цим самим він засвідчує любов до своєї малої батьківщини…

Першої половини дня сцена посеред села біля мальовничого ставка була у розпорядженні народних колективів не лише нашої області — поспівати й потанцювати народних пісень з’їхались аматори із Вінницької, Черкаської та Полтавської областей. Ближче до вечора фестиваль набув більш сучасного забарвлення — на сцені, окрім естрадних виконавців, своє вміння продемонстрували світловодські хортигісти на чолі з тренером Віктором Дудіним. А юні козаки із наших Федірок, яких згуртував відомий байкер Анатолій Скоренцов, вразили усіх, демонструючи ази давнього українського бойового мистецтва — гопака. Та й глядачів помітно додалося — ще б пак, адже на вечір був анонсований концерт київського гостя, популярного серед юних дівчаток естрадного співака Віталія Козловського. Та йому ще довгенько довелося переминатися з ноги на ногу в очікуванні своєї черги. І все через виступ іншого Віталія, нашого світловодця на прізвище Асауленко. Замість двох-трьох пісень сей відомий виконавець чорно-гуморної бардівської пісні, на вимогу публіки, на біс заспівав цілих шість… Як повідомив мені по телефону на понеділковий ранок Микола Середенко, селяни ще й досі, вештаючись карбівськими вулицями, співають куплети із його приспівів…

Ну а потім грянув аншлаг Козловського, який, кажуть, співав без використання фонограми. Після чого "зірка" раптово зникла. А на "співочому полі" до самого ранку гриміла дискотека. Було весело.

Степограй 13-го року

Степограй 13-го року

Степограй 13-го року

Степограй 13-го року

Степограй 13-го року

Степограй 13-го року

Степограй 13-го року

Степограй 13-го року

Степограй 13-го року

Степограй 13-го року

Степограй 13-го року

Степограй 13-го року


Власкор
Фото та відео Олександр Миташоп

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top