Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Надзвичайні пригоди

За тиждень у місті зафіксовано два випадки покусів собаками

За тиждень у місті зафіксовано два випадки покусів собакамиПід час оперативної наради Ірина Кріпак, заступник начальника Олександрійського міжрайонного Управління – начальник відділу державного санітарно-епідемічного нагляду у Світловодському та Онуфріївському районах, повідомила: за останній тиждень зафіксовано два випадки покусів людей бродячими собаками в районі Спецстрою (один стався ближче до АТБ, інший – біля "Укртелекому").
На щастя, у жодному випадку тварини не були хворими на сказ, адже це захворювання дуже небезпечне для людини і саме бродячі собаки можуть не лише нападати на людей, а й розповсюджувати це інфекційне захворювання.
^ Реклама ^

Не новина, що у нашому місті чи не у кожному районі ситуація щодо бродячих тварин не надто втішна.

До редакції зателефонувала наша читачка, мешканка Андрущиного яру, яка також скаржилася: собаки бігають великими зграями, і діти, і дорослі бояться їх, у певний період, коли ними опановують природні інстинкти розмноження, вони стають досить агресивними, і тоді взагалі на вулицю вийти страшно.

До виконкому також надходять скарги: зграї чи не з 15 собак у приватному секторі порушують спокій – повідомила одна з жительок Світловодська, а інша – мешканка Спецстрою – невдоволена тим, що собаки живуть у деяких підвалах будинків.

У телефонній розмові з Радмілою Перепеляк, головним спеціалістом відділу Держсанепіднагляду, нам стало відомо, що з початку року всього за медичною допомогою з приводу укусів тваринами звернулося 39 осіб, з них 21 укус – від бродячих! До речі, за аналогічний період минулого року, кількість укусів майже така сама – 38, але ж укусів від бродячих – лише 11 (решта – домашні)! Як кажуть, статистика говорить сама за себе: кількість бродячих собак невпинно зростає, вони стають більш агресивними.

З’ясувалося, грошей на боротьбу з бродячими собаками з міського бюджету цього року взагалі не виділялося. Віктор Самоляк додав:
"У Кременчуці є підприємці, які готові займатися відловом собак, яких потім тиждень триматимуть у спеціальному притулку для тварин (раптом господар знайдеться!), але таке задоволення коштує 150 гривень за вилов однієї тварини. Далі їх, тварин-безхатченків, чекає евтаназія".

Тетяна Зима
Фото: tutvse.com.ua

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top