Четвер, 28 березня 2024
Економіка

У Світловодську збудували річковий термінал на 94 тисяч тонн зерна

У Світловодську збудували річковий термінал на 94 тисяч тонн зернаПерший етап будівництва Світловодського річкового терміналу, що споруджується групою компаній "УкрАгроКом" та "Гермес Трейдінг", завершено. Про це 21 травня повідомила прес-служба групи.
Згідно з повідомленням, в експлуатацію введено 12 силосів для зберігання зерна і 6 накопичувачів загальною місткістю 94 тисяч тонн зерна. При цьому в прес-службі зазначили, що будівельні роботи, що передбачають спорудження причалу і транспортної галереї, дещо затримуються через нерест. Раніше початок будівництва було заплановано на початок літа поточного року.


Нагадаємо, будівництво Світловодського річкового терміналу було розпочато 8 липня 2012 Передбачувана потужність терміналу, що займає площу 8,9 га, — 94 тис. тонн одноразового зберігання зернових. Потужності комплексу з прийому зерна — 5 тис. тонн на добу, обробки та сушіння — 4,4 тис. тонн. Термінал зможе відвантажувати вагони з 4 тис. тонн продукції на добу і баржі — з 5 тис. тонн. За попередніми планами, інвестиції в будівництво повинні скласти 160 млн. грн. Раніше "УкрАгроКом" та "Гермес-Трейдинг" планували запуск річкового терміналу на вересень 2012.

ГК "УкрАгроКом" та "Гермес-Трейдінг" — сільськогосподарська корпорація, що спеціалізується на виробництві зернових і олійних культур, вирощуванні свиней і великої рогатої худоби. На сьогоднішній день група обробляє близько 63 тис. га землі в Кіровоградській області. Крім того, у розпорядженні "УкрАгроКому" та "Гермес-Трейдинг" елеваторні потужності на 170 тис. тонн одноразового зберігання зерна, а також ферми на більш ніж 2,5 тис. голів ВРХ і більш ніж 8 тис. свиней.

Інфоіндустрія
за матеріалами УНІАН

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top