Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Події

На Вкраїні милій… Новина з фото

Трішки кобзаревих думТрішки кобзаревих думЧернеча гора біля Канева, яка 22 травня 1861 року упокоїла домовину з Поетом і Пророком Української Нації Шевченком, відразу стала зватися Тарасовою. З тих пір українці всього світу шанують цей день. І у Світловодську, у тому числі.
Так рівно 152 роки потому о 10-й ранку біля шевченкового погруддя в однойменному Парку культури і відпочинку зібрались і можновладці на чолі із секретаркою міськради Зінаїдою Климчук, і громадськість.
^ Реклама ^

Після того, як до підніжжя постаменту було покладено квіти, до загалу звернулися Климчук та голова Громадської ради при міськвиконкомі Надія Мальцева… Якщо перша говорила про безсмертний кобзаревий геній, про любов і пошану українців до вірного свого сина, які не убоялись московського царату і перепоховали Поета у материнській землі і таке інше, то Мальцева висловила докір на адресу декотрих тутешніх політичних і громадських осередків, які вирішили відзначити цей день на цьому місці але в інший час, відмежувавшись таким чином від нинішніх властей. Де ж, мовляв, ваше єднання, як заповідав Шевченко. А на звершення мітингу-реквієму бандуристки заспівали шевченкових дум…

Натомість члени міського осередку Товариства української мови й культури ім. Т.Г.Шевченка "Просвіта", які зібрались біля погруддя за 4 години потому, стверджують, що влада сама змусила їх відмежуватися у визначенні цієї дати. Адже напередодні "просвітянами" була подана заявка та пропозиції щодо спільного (із владою) проведення сього дійства. Але у "білому домі" не знайшлося бодай дрібного чиновника відповісти.

На Вкраїні милій…
Трішки влади і трішки громадськості

На Вкраїні милій…
Трішки кобзаревих дум

На Вкраїні милій…
Климчук про безсмертний геній Поета

На Вкраїні милій…
Мальцева молить Тараса, щоби Тарас молив Господа за наш Нарід

Віталій Асауленко
Фото: Ігор Котляров ("Світловодськ вечірній"), ТРК "Веселка"

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top