Вівторок, 23 квітня 2024

^ Реклама ^
Авто

Глобальний тиждень безпеки: що зроблено

Глобальний тиждень безпеки: що зробленоПішохід найменш захищений учасник дорожнього руху. Як показує статистика цього року, із 5 загиблих пішоходів на дорозі 4 самі у цьому винні.
Головні помилки, які допускають пішоходи, перехід дороги у невстановленому місці, на заборонений сигнал світлофора, вихід на проїжджу частину через різні перешкоди, безпосередньо перед транспортним засобом. Найчастіше лише в декількох кроках були пішохідні переходи, якими люди просто нехтували.
^ Реклама ^

З 6 по 12 травня за рішенням ООН у світі проходив Другий глобальний тиждень безпеки. В рамках тижня безпеки Державтоінспекція Кіровоградської області проводила заходи, спрямовані на профілактику дорожньо-транспортного травматизму з вини та за участю пішоходів, у ході яких нагадували про Правила дорожнього руху, звертали увагу на безпечну поведінку на проїзній частині. Крім того інспектори ДАІ проводили розяснювальну роботу серед водіїв автотранспорту, які не надають перевагу в русі пішоходам.

Також в рамках Другого глобального тижня безпеки проходила профілактична акція "Мотоцикліст". З кожним днем чисельність транспортних засобів підвищеної небезпеки на дорогах нашої області зростає, причому саме мотоциклами нерідко керують люди, які взагалі не знають правил дорожнього руху. Досить часто саме вони є винуватцями аварійних ситуацій на дорогах, і наслідки такого недбальства жахливі.

Інспектори ДАІ проводили з водіями мототранспорту профілактичні бесіди, звертались з проханням не порушувати Правил дорожнього руху, закликали до взаємоповаги та уважності на автодорогах.

Державтоінспекція Кіровоградщини вкотре звертається до всіх учасників дорожнього руху з проханням бути уважними і обережними на дорозі, неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху.

Андрій Чічік,
начальник ВДАІ Світловодського МВ УМВС України в Кіровоградській області,
капітан міліції

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top