Четвер, 18 квітня 2024
Авто

Батьки! Подбайте про безпеку своїх дітей!

Батьки! Подбайте про безпеку своїх дітей!Під час травневих свят в Кіровоградській області сталося три жахливі аварії, в яких двоє немовлят загинули та ще троє дітей з важкими травмами потрапили до лікарень.
В обох випадках транспортні засоби не були обладнані дитячими кріслами, батьки тримали дітей на руках. Таких тяжких наслідків можна було уникнути, якби батьки заздалегідь подбали про безпеку своїх дітей.


За словами Олексія Березневича, начальника УДАІ в Кіровоградській області, лише 10 відсотків водіїв забезпечили правильне перевезення дітей у своїх транспортних засобах. Щодня інспектори Державтоінспекції націлюють водіїв на безпечне перевезення своїх малят. Діти мають бути пристебнуті ременями безпеки, або ж у транспортному засобі має бути встановлене спеціальне дитяче крісло, аби вберегти їх від лиха.

Проте ці поради більшість водіїв не сприймають серйозно. Інспектори стверджують, що дітей возять хто де хоче мало не на руках у водія. Свою легковажність батьки пояснюють тим, що дитячі автомобільні крісла коштують дуже дорого і не кожен може собі їх дозволити. Але ж хіба можна оцінити життя і здоров’я рідної дитини?

Лікарі, що працюють у травматологічних відділеннях дитячих лікарень, щодня переконуються, що автомобільні крісла дуже потрібна річ. В багатьох випадках саме крісло допомагає дитині залишитися цілою і неушкодженою. Без спеціальних пристроїв для перевезення діти отримують дуже тяжкі травми: переломи черепа і хребта, переломи нижніх і верхніх кінцівок, пошкодження внутрішніх органів та струс мозку. Багато дітей отримують тяжкі травми, які несумісні з життям.

Варто також відкидати помилкові уявлення батьків, що тримати дитину на руках надійніше. Хоч би як пильнувала мама за дорогою, під час аварії маля вона не втримає. Ще й притисне власною вагою.

Державтоінспекція області звертається до водіїв! Скоро у школах розпочнуться канікули, та й сезон літніх відпусток не за горами. Будьте уважними та обережними за кермом, відповідально ставтесь до перевезення малечі у транспортному засобі. Перевозячи маленьких пасажирів, дотримуйтесь Правил дорожнього руху і не забувайте про те, що дитина, перебуваючи в автомобілі, потребує додаткового захисту. Потурбуйтеся про персональне автомобільне крісло для вашої дитини, не наражайте її життя і здоров’я на небезпеку.

УДАІ УМВС України в Кіровоградській області
sai.kr.ua

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top