Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Авто

Мобільні автоматичні комплекси "Гарпун" вже на дорогах нашої області

Мобільні автоматичні комплекси "Гарпун" вже на дорогах нашої областіПеревищення дозволеної швидкості — одне з найпоширеніших порушень правил дорожнього руху.
Невтішна статистика з дорожньо-транспортних пригод, на жаль, нікого не виховує і не переконує. Лише за минулий 2012 рік через перевищення безпечної швидкості сталося 560 дорожньо-транспортних пригод, в яких 117 осіб отримали тілесні ушкодження, та ще 25 — загинули.
^ Реклама ^

З метою профілактики аварійності на дорозі та задля впливу на свідомість потенційних порушників, Державтоінспекція Кіровоградщини встановила на дорогах області 3 автоматичні комплекси "Гарпун". Вони призначені для дистанційного перегляду результатів вимірювання швидкості транспортних засобів лазерним вимірювачем швидкості "ТруКам".

Варто зазначити, що особливістю автоматичного комплексу "Гарпун" є його мобільність, що дозволить переміщати його із одного аварійно-небезпечного відрізка дороги на інший. Таким чином ніхто з водіїв не знатиме, де проводиться фото- і відеозйомка. Це унеможливить хитрощі водіїв, які зменшують швидкість, побачивши камери візуальної фіксації перед постами чи автопатрулями ДАІ.

Цього тижня представники обласного телебачення побували разом з інспекторами Державтоінспекції на одному з місць встановлення "Гарпуна". Журналісти не тільки побачили всю конструкцію автоматичного комплексу, а й побачили його в дії.

Мобільні автоматичні комплекси "Гарпун" вже на дорогах нашої області"Гарпун" являє собою спеціальний бокс, що має антивандальний захисний корпус і броньоване скло. Усередині цього боксу розміщено радари "ТруКам" та пристрої модемного бездротового зв’язку, які передають на пости ДАІ чи патрульні автомобілі спеціальні файли з інформацією про порушення конкретним транспортним засобом швидкісного режиму. Цей комплекс обладнаний датчиком несанкціонованого втручання в роботу, живиться від власних акумуляторів, заряду яких, залежно від температурного режиму, вистачає на 10 годин. Керувати "Гарпуном" можна дистанційно — навіть за кілька десятків кілометрів від місця його дислокації.

Поки інспектори Державтоінспекції розповідали про дію автоматичного комплексу, журналісти отримали можливість ознайомитися з дією "Гарпуна" наочно: прилад зафіксував порушення, сформував файл і передав його на ноутбук зі спеціальним програмним забезпеченням. Інспектори отримали фотознімок, де вказані погодні умови, номер і марку автомобіля-порушника та швидкість, яка значно перевищує дозволену. Наближаючись до посту ДАІ водій-порушник знижує швидкість, проте у інспекторів є беззаперечні докази для зупинки водія і складання протоколу про вчинене порушення.

За час роботи автоматичного комплексу було складено більше 50 адміністративних протоколів. Про систему "Гарпун" більшість автомобілістів нічого не знають і відверто дивуються, проте свою вину визнають, ознайомившись з фотофактами порушення.

Олег Тарасенко, заступник начальника УДАІ УМВС України в області, зазначає, що мета Державтоінспекції — не штрафи, а вплив на свідомість потенційного порушника. Більшість водіїв перевищують швидкість, надіючись, що їх ніхто не бачить, тим самим наражають себе та інших учасників дорожнього руху на небезпеку.

Шановні водії! Державтоінспекція Кіровоградщини вкотре закликає вас бути уважними за кермом, рухатися з безпечною швидкістю, суворо дотримуватися правил дорожнього руху. Пам’ятайте, що швидкісна їзда не збільшить Ваші шанси приїхати вчасно. Хіба що значно збільшить ймовірність не дістатися пункту призначення взагалі!

УДАІ УМВС України в Кіровоградській області
sai.kr.ua

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top