Неділя, 05 травня 2024

^ Реклама ^
Події

З первоцвітами нікого не вловили

З первоцвітами нікого не вловилиОсновним крамом до Жіночого дня є, як відомо, квіти. Та не всі вони, зазначає державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Костянтин Рибачук, дозволяються у вільний продаж.
Це насамперед так звані первоцвіти — підсніжник, шафран, горицвіт тощо — більшість із них занесені Червоної книги і за їх зривання та продаж карають досить суттєвими штрафами.
^ Реклама ^

От і цьогоріч, говорить Рибачук, аби запобігти квітковому варварству, екологічна інспекція рейдувала 7 та 8 березня місцями торгівлі у Світловодську. І не без задоволення констатує: ніде торгашів первоцвітами не виявлено — на відміну від попередніх років. На наше запитання, як се пояснити: "екологічна" совість у людей прокинулася чи вже квіткові браконьєри всі ареали первоцвітів винищили, еколог відповів, що сподіватися на совість торгашів первоцвітами (рівно, як і покупців) не доводиться. Просто, сей бізнес став не вигідний: надто зависокі витрати — їздити за первоцвітами до Криму або Карпат (саме там вони найбільш розповсюджені) та везти їх звідти, щоб тут торгувати. Сюди і ризик додайте — екологічні служби не дрімають. А ще можливо, додав Рибачук, на населення вплинули численні попередження різних мольфарів (знахарів) та біоенергетиків про те, що первоцвіти в умовах "відірваності" від рідної землі стають джерелом негативної енергії, яка нічого доброго не несе тим, хто зірвав, продає або купив помираючі квіти.

Віталій Асауленко
Фото: liveinternet.ru

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top