П’ятниця, 29 березня 2024
Події

Шевченка всі шанують Новина з фото

Учасники "правильного" мітингуУчасники "правильного" мітингуПосоромленим виявився один дядечка-"просвітянин", який на останньому засіданні світловодської "Просвіти" стверджував, що наша влада не така вже й свідома, щоб йти до Парку Шевченка відзначати річницю з Дня народження Великого Кобзаря, яка цьогоріч випадає акурат на суботу.
Воно їй треба, казав він, марнувати свій вихідний день — задля "галочки" можновладці "відстріляються" біля Шевченка 7 березня, бо 8-ме — ще один вихідний.


Ан-ні! Прохолодного морозного ранку о 10:00 саме 9 березня біля бюста Поета зібралась ледь не уся владна еліта Світловодська на чолі з міським головою Юрієм Котенком та секретаркою міськради Зінаїдою Климчук. До якої долучилися міська "Просвіта" та кілька людей, що представляли осередки парочки дрібних партій націонал-патріотичного спрямування. Щоправда, тривали урочистості недовго — кілька слів поваги до Кобзаревого генія сказали Климчук та "просвітянка" Єлизавета Неводнича.

Шевченка всі шанують
Учасники "правильного" мітингу

Шевченка всі шанують
Зінаїда Климчук

Шевченка всі шанують
Єлизавета Неводнича

…А от дві години потому на цьому ж місці ораторів було набагато більше. Та й захід тривав не зрівняно довше. А організували і провели його міські осередки ВО "Батьківщина" і "Свобода", що перебувають у жорсткій опозиції до нині діючої влади по всій її вертикалі, щоб відзначати щось спільно…

Шевченка всі шанують
Мітинг опозиційний

Відкрила опозиційний мітинг голова МО ВО "Батьківщина", депутатка міськради Таїса Гончаренко. Сказавши кілька слів про "винуватця" урочистостей, вона закликала і інших не соромитись — виступати…

Шевченка всі шанують
Таїса Гончаренко

Помічник-консультант нардепа, члена "свободівської" фракції у Верховній Раді Святослава Ханенка Юрій Наталушко, голова районної "Свободи" Володимир Іванець і ще кілька громадян читали і Кобзареві, і свої вірші, одночасно проводячи у своїх промовах паралель шевченкових безсмертних рядків із днем сьогоднішнім.

Шевченка всі шанують

Шевченка всі шанують

Шевченка всі шанують

Шевченка всі шанують

Шевченка всі шанують
Слова любові і поваги до шевченкового генія

Поступово шевченківська тематика переросла у таке собі віче, де обговорювались питання діяльності центральних та міських властей. Першим промовці закидали звинувачення у наступі на політичні права громадян, що позначаються судовими переслідуваннями опозиційних лідерів. Другим дорікали у незграбності ведення міського господарства — жахливий стан доріг, потурання перевізникам у їхньому намаганні підвищити тарифи на пасажирські перевезення до "троячки" по місту і до 4,40 на Власівку і таке інше.

Своєрідним підсумком мітингу було схвалення його резолюції. Від центральних властей вона містить вимогу звільнення політичних в’язнів і припинення практики вибіркового правосуддя. Від міських властей вимагається не марнувати бюджетні гроші — у якості прикладу наводиться огорожа довкола ЦРЛ вартістю 140 тисяч гривень.

Шевченка всі шанують
Квіти до підніжжя монумента

Віталій Асауленко
Фото автора

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top