П’ятниця, 19 квітня 2024
Культура

Світловодські різьбярі Павло Бащук та Сергій Михайленко потрапили до "Дивосвіту" Новина з фото

"Дивосвіт Кіровоградщини""Дивосвіт Кіровоградщини"Наприкінці 2012 року світ побачив другий випуск унікального видання "Дивосвіт Кіровоградщини", в якому коротко представлено 62 майстри декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва нашої області та їхні роботи.
Як зазначено у передмові до другого видання, обласне творче об’єднання майстрів декоративно-ужиткового мистецтва та самодіяльних художників "Дивосвіт" об’єднав людей, закоханих у прадавнє народне мистецтво, вишивки, килимарства, різьблення, писанкарства, кераміки, живопису, виготовлення української ляльки. Все більшої популярності набувають серед молодих майстрів техніки бісероплетіння, оригамі, паперопластики, печворку.


Випуск приурочено до першого ювілею: об’єднання "Дивосвіт", створене при Кіровоградському обласному Центрі народної творчості управління культури і туризму Кіровоградської облдержадміністрації, святкує своє 5-річчя.

Працівники Світловодського міського краєзнавчого музею (директор Віктор Сергєєв) під керівництвом управління культури та туризму (начальник Надія Клокар) представили у каталозі двох світловодських майстрів: учасників міських, обласних виставок декоративно-ужиткового мистецтва Павла Бащука та Сергія Михайленка, обоє є майстрами різьби по дереву, їхні вироби знаходяться у приватних колекціях України, Росії, експонуються за кордоном.

Нагадаємо: до першого випуску каталогу увійшли Раїса Разноока та Антоніна Зуєвська. Зараз працівники музею активно працюють над підготовкою матеріалів до наступних випусків.

Безперечно, ці люди прославляють свій край, свою країну, допомагають поціновувачам прекрасного зазирнути до скарбнички митців степового краю та познайомити їх з кращими зразками традиційного та сучасного народного мистецтва.

Світловодські різьбярі Павло Бащук та Сергій Михайленко потрапили до "Дивосвіту"Світловодські різьбярі Павло Бащук та Сергій Михайленко потрапили до "Дивосвіту"
Світловодські різьбярі Павло Бащук та Сергій Михайленко

Світловодські різьбярі Павло Бащук та Сергій Михайленко потрапили до "Дивосвіту"

Світловодські різьбярі Павло Бащук та Сергій Михайленко потрапили до "Дивосвіту"

Фото: СВ, kocnt.at.ua

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top