Четвер, 02 травня 2024

^ Реклама ^
Корисна інформація

У високосний рік світловодці одружувалися менше, а от народжуваність зросла

Начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану по місту Світловодську Марина ШаповалНачальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану по місту Світловодську Марина ШаповалМинулого року 260 закоханих пар з’єднали себе узами Гіменея, майже стільки ж світловодських родин розірвали шлюб.
За інформацією, наданою відділом державної реєстрації актів цивільного стану по місту Світловодську реєстраційної служби Світловодського міськрайонного управління юстиції у Кіровоградській області, у 2012 році зареєстровано лише 260 шлюбів (з них 80 — Власівською селищною радою), 2 шлюби укладено з іноземцями — громадянами держав СНД.
^ Реклама ^

Урочистим церемоніям надали перевагу 212 подружніх пар. В порівнянні з попереднім роком, це рекордно мала кількість одружень (наприклад, у 2011 році побралися 413 пар). Така пасивність пов’язана з високосним роком, вважає начальник відділу Марина Шаповал. А от кількість розлучень різниться не набагато: минулого року вирішили розлучилися 248 подружніх пар (проти 265 у 2011 році).


Про смертність

Що стосується показника смертності — він залишається майже на одному рівні: у 2012 році зареєстровано 864 смерті, у 2011 — 825. Однак, продовжують реєструватись порушення громадянами строків реєстрації смертей (26 випадків). Марина Шаповал нагадала, що заява про державну реєстрацію смерті подається не пізніше трьох днів з настання смерті чи виявленні трупа, а в разі неможливості одержання лікарського свідоцтва, фельдшерської довідки про смерть — не пізніше п’яти днів.


Народжуваність зростає

Минулий рік подарував щасливим родинам 525 діточок (з них 80 немовлят зареєстрували на Власівці), це на 44 малюки більше ніж у 2011 році. З порушенням встановленого місячного строку для здійснення державної реєстрації народження дитини зареєстровано 9 народжень. До речі, більше стали народжувати жінки, які мають статус матерів-одиночок. У 2012 році зареєстрували 68 таких народжень відповідно до статті 135 Сімейного кодексу України.


Наймодніші імена для світловодських немовлят

У давнину вважалось, що ім.’я значною мірою впливає на характер людини і визначає її долю. Так чи інакше, але вибір імені для дитини — справа дуже відповідальна, адже ім’я залишається з людиною протягом усього її життя та є її візитівкою.

Минулого року найбільшою популярністю у світловодців користувались такі жіночі імена як: Софія, Анастасія, Дар’я, Вероніка, Мілана, Єва, Каріна, Кіра. Хлопчикам найчастіше давали імена — Кіріл, Нікіта, Богдан, Даніл, Дмитро, Максим, Тимофій та Михайло. Дуже рідко реєстрували дівчаток з іменами — Северина, Аделіна, Євгенія, Лілія, Яна, Інеса, Діана та Олена. В категорію рідковживаних чоловічих імен потрапили: Гордєй, Рудольф, Ігор, Мар’ян, Олександр, Дамир, Деніс, Крістіан, Мурат, Максиміліан, Сергій.

Тетяна Шаповалова
Фото Ігоря Котлярова

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top