Субота, 11 травня 2024

^ Реклама ^
Влада

Ремонт Богдана Хмельницького: про те, що зроблено та перспективи Новина з фото

Ремонт Богдана Хмельницького: про те, що зроблено та перспективи15 січня в кабінеті міського голови емоційно обговорювалась тема ремонту вулиці Богдана Хмельницького, а саме — підсумки зробленого та перспективи на цей рік.
В розширеній нараді взяли участь мер міста Юрій Котенко, його заступники, представники депутатського корпусу, УЖКГ, керівники місцевих підприємств, а також виконавці робіт — ДП Кіровоградський облавтодор, та замовники — служба автомобільних доріг Кіровограда.
^ Реклама ^

Ремонт Богдана Хмельницького: про те, що зроблено та перспективиНа початку засідання заступник начальника міського управління ЖКГ Віктор Боровський озвучив інформацію щодо ремонту Б. Хмельницького в цифрах, ось деякі з них: кошторисна вартість ремонтних робіт 6 млн. 975 тис. грн., роботи виконано на 62% на суму 4 млн. 316 тис. грн., реальна проплата на сьогодні — 2 млн. 841 тис. грн. Чому підприємство, яке виконувало ремонтні роботи, не отримало гроші — не зрозуміло, адже як тільки кошти надходили на рахунки УЖКГ, відразу ж робились відповідні перерахування через казначейство, запевнив місцевий комунальник. Дійсно, держава виділила не всю суму, але й профінансовані кошти, що виділялись, дорожники не змогли освоїти, в результаті гроші повернулись в державну казну, а виконавці недоотримали 1,5 млн. грн.

Зі свого боку місцеві комунальники постійно інформували область про те, що проплати не проходять і роботи не виконуються, але контролювати питання, в першу чергу, повинні були одержувачі, тобто, служба автомобільних доріг.

Зовсім інше, але не менш важливе питання — якість вже зробленого, якою світловодці вкрай незадоволені. Присутні докоряли виконавцям на погану роботу, зриви строків, безвідповідальне ставлення до своїх обов’язків та порушення умов договору. І це стосується не лише Богдана Хмельницького, а й інших вулиць, на яких це ж підприємство проводило ямковий ремонт, але відремонтовані дороги знову в жахливому стані.

Юрій КотенкоЮрій Котенко"На жаль, з самого початку почались проблеми, коли за нас визначили підрядників для ремонту Богдана Хмельницького, аби гроші залишились в області, — сказав Юрій Котенко, — спочатку дорожники чекали бітум з Казахстану, потім працівників, аж поки не дочекались морозів".

В ході наради присутні заслухали й автодорівців. Останні, зокрема, зазначили, що мають достатньо техніки та спеціалістів, але їм бракує оборотних коштів, тож за умов фінансування роботи по Богдана Хмельницького будуть завершені в першому півріччі.

"Скільки б ми не нарікали райавтодору, вони повинні закінчити свою роботу, — наголосила голова планово-бюджетної комісії Світловодської міської ради Любов Чекаленко, — тому потрібно підготувати спільне звернення до Кабміну про повернення державних коштів на ремонт Богдана Хмельницького".
Крім того, Любов Макарівна запропонувала звернутись до Кабміну з клопотанням, щоб в майбутньому самим визначати виконавців робіт, аби не мати справи з такими підрядниками, пропозицію присутні підтримали.

Тетяна Шаповалова
Фото Ігоря Котлярова

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top