Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада Авто

Перевізники / пільговики: мер добився консенсусу. Та чи надовго...

На нараді у мераНа нараді у мераВід 10 січня тутешні перевізники знов почали возити по місту і на Власівку пільгових пасажирів безоплатно — до цього місяця зо три тому останні було лишились такого привілею.
Що викликало у заслужених праведний гнів, який, як зазначила на останній сесії міськради начальниця Управління праці та соцзахисту населення Олена Балюк, може призвести до соціальної напруги…
^ Реклама ^

Саме тоді вона закликала депутатський корпус підтримати звернення УПСЗН безпосередньо до прем’єр-міністра Миколи Азарова чи-то з проханням, чи-то з вимогою, вирішити врешті питання з компенсаційними виплатами перевізникам за перевезення пільговиків. Адже графік цих виплат систематично збоїть, від чого у Світловодську заборгованість з боку держави по ним сягнула на початок року майже півмільйона гривень. Обранці тоді підтримали Балюк.

Та перевізникам від цього ні холодно, ні жарко — не везуть пільговиків "за так" і все, аж поки міський голова Юрій Котенко не погукав їх минулого тижня до свого кабінету на розширену нараду управління економіки, ресурсів та розвитку міста (начальник Наталя Гаврилюк). Власті — перевізникам: мов, так-і-так, що ж ви наших шановних заслужених не возите безплатно?..

Перевізники. І знов Кобцю (зліва) найбільше ''дісталось на горіхи''Перевізники. І знов Кобцю (зліва) найбільше ''дісталось на горіхи''І знов більше від інших перепало підприємцеві Олександрові Кобцю, чиї маршрутки курсують між Світловодськом і Власівкою. Дивно, сказав він опісля наради: пільговиків усі перевізники припинили возити, а "шию милили" тільки йому… Нагадаємо, у свій час автобуси Кобця доволі зручно для городян їздили у Кременчук аж до супермаркету "Простор" — турнули. Потім він розробив маршрут до Києва через Черкаси та Канів — знов турнули. (Причина, переконаний перевізник, криється у босах одного АТП, які у такий спосіб "знезаражують" серйозного конкурента)…

Хоча і решта присутніх перевізників, у відповідь, почала ремствувати на відсутність відшкодувань, на дорожнечу палива, запчастин тощо. Та Котенко, вислухавши аргументи сторін, закликав перевізників таки поновити пільгові перевезення. Він їх запевнив, що вже у першому кварталі поточного року вони отримають усі відшкодування. І перевізники таки зголосились поновити перевезення пільговиків… Чи-то вони повірили у непохитність мерського слова, чи-то їм діватись нікуди, чи-то вони також хочуть зберегти мир та спокій у громаді. Скоріш за все — всього потрошку.

Віталій Асауленко
Фото надані автором

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top