Середа, 01 травня 2024

^ Реклама ^
Кримінал

Світловодська міліція вже не Іванов

Ігор Іванов із Світловодськом у серціІгор Іванов із Світловодськом у серціЧутки про те, що головний світловодський міліціянт Іванов покидає назавжди Світловодськ знайшли своє підтвердження із перших вуст.
Контактний щодо мас-медіа начальник Світловодського міськрайвідділу ВС полковник Ігор Іванов, схоже, поспілкувався з нашою газетою у цій якості в останній раз. Коли читач переглядатиме ці рядки, він буде вже у Кіровограді, де йому запропоновано очолити один із центральних відділів міліції.
^ Реклама ^

— Тож, якщо на вас чекає підвищення, до того ж Кіровоград, наскільки нам відомо, не чуже для вас місто, від чого ж тоді смуток у ваших очах?

— Все вірно. І по службі мене не понизили, і Кіровоград не чужий для мене. І син мій 15-річний підростає, для якого Кіровоград — рідне місто. А смуток… Сукупно Світловодську я віддав десять років своєї служби. Я породнився з ним. Тут у мене залишаються друзі і добрі знайомі. Все це викликає у мене сумний осад. До того ж тут залишаються мої колеги. В основному, це молоді люди, які завжди могли розраховувати на мою підтримку як у професійному, так і в побутово-житловому плані.

— Ви наскільки укорінилися у світловодське правоохоронне середовище, що не помилюсь, коли скажу: у більшості світловодців прізвище Іванов асоціюється насамперед із міліцією і навпаки. І взагалі, можете сприймати це як комплімент, але заради справедливості варто зазначити, що за вашого очільництва у городян у значній мірі було відчуття того, що міліція у Світловодську таки є. А як ви особисто оцінюєте свою роботу?

— Оцінювати має громада. Хоча за сказане дякую. А якість будь-якої роботи оцінюється за показниками та цифрами. Відтак зазначу, що на сьогодні нерозкритим не залишився жоден гучний резонансний злочин, за винятком, хіба що, двох "свіжих" пограбувань. Нами чимало було зроблено як у плані стабілізації криміногенної ситуації, так і в плані профілактики правопорушень. І не без гордості за своїх колег можу заявити, що Світловодський міськрайвідділ вважається одним із найкращих у Кіровоградській області. На моє переконання, наш девіз "Народ і міліція єдині" у Світловодську має своє реальне втілення.

— Ви сказали: "не без гордості за своїх колег"… А от можете ви пишатися співпрацею з міськими властями? Адже відомо, що така співпраця, безумовно, впливає на якість роботи міліції.

— На превеликий жаль, тут хвалитися особливо нічим. І це попри те, що кілька близьких родичів нинішніх світловодських посадовців працюють у міліції. А це означає, що ці посадовці мали би, як ніхто інший, знати про наші потреби і проблеми. Але протягом кількох останніх років наша міліція аніскільки не відчувала турботу до себе ані збоку виконавчої влади, ані збоку депутатського корпусу, працюючи, якщо можна так сказати, у автономному режимі. І це при тому, що у зв’язку з прийняттям нової редакції Кримінально-процесуального кодексу значно збільшився спектр правопорушень, що підлягають обов’язковій реєстрації: якщо ще нещодавно Чергова частина реєструвала за добу до 15 повідомлень, то зараз — 20-30. А це виїзди на місця. А це пальне і таке інше… Знаєте, в останній час, з огляду на таке ігнорування наших потреб, направлених на покращення криміногенної безпеки світловодців, я практично не відвідував ані засідань міськвиконкому, ані сесій міської ради, бо влада наші пропозиції враховувала щонайбільше відсотків на десять. На виконання міської Програми по боротьбі із злочинністю із міського бюджету не було виділено жодної копійки. Тому-то і досі не вирішено питання з опорними пунктами міліції та з відеоспостереженням у громадських місцях. Єдине таке місце, яке за два останні роки було обладнано, — на центральній площі. І то після того, як невідомі поцупили іграшки з Новорічної ялинки. А забезпечення наших кадрів належними умовами для проживання… Мені самотужки доводилось цим займатись. І знаю, що це таке, адже міська влада за п’ять років так і не спромоглася надати начальникові своєї міліції більш-менш пристойне житло. З огляду на час перебування на охороні правопорядку у Світловодську, можу сказати, що найбільш плідна співпраця міліції з органами місцевого самоврядування спостерігалася під час керуванням містом Віктором Балабаном та частково — Геннадієм Френкелем. Але найбільш результативною така співпраця була за Володимира Волкова — ми було впритул наблизились до створення у місті підрозділів муніципальної міліції, що значно могло би підвищити ефективність нашої роботи по охороні спокою громадян. Тож, хочеться вірити, що влада виправиться і мій наступник не почуватиметься у Світловодську "сиротою казанською".

— Вже відомо, хто це буде?

— Авжеж. Підполковник Дмитро Георгійович Ткачонок — молодий але досвідчений оперативник, який очолював до цього Вільшанський міськрайвідділ. Тож хочу наостанок подякувати особовому складу світловодської міліції за вірність присязі, за сумлінне виконання своїх професійних обов’язків, а територіальній громаді за розуміння і всебічне сприяння. І без зайвого пафосу підсумую, що частинку Світловодська я уводжу у своєму серці.

Віталій Асауленко
Фото автора

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top