Вівторок, 07 травня 2024

^ Реклама ^
Здоров'я

10 цілющих напоїв від застуди

Фото: eurolab.uaФото: eurolab.uaЗ настанням сезону холодів знову збільшується ризик переохолодитися і підхопити застуду. Щоб придушити хворість "в зародку" можна обійтися без антибіотиків, а вчасно вдарити по хворобі цілющими напоями, користь яких перевірена ще нашими бабусями.
Ось вам десятка подібних засобів від застуди.
^ Реклама ^

1. Теплий чай з медом і лимоном
Якщо ви застудилися, першим ділом приготуйте неміцний чорний або зелений чай, в який додайте 1 чайну ложку меду і пару часточок лимона. Дуже важливо НЕ додавати мед і лимон в окріп, щоб зберегти їх корисні речовини.

10 цілющих напоїв від застуди



2. Малиновий чай з квітками липи
З сухих квіток липи заваріть чай, додайте в нього сухі ягоди і листя малини. І залишіть настоюватися на 30 хвилин. Якщо ягід малини немає, підійде і малинове варення.

10 цілющих напоїв від застуди



3. Чай із шипшини
Не для кого не секрет, що шипшина — ідеальне джерело вітаміну С. Подрібнені сухі плоди шипшини (3 столові ложки), залийте 0,5 л. окропу і залиште в термосі на ніч. Вранці процідіть і пийте 1/2 склянки 4 рази на день за 30 хвилин до їжі.

10 цілющих напоїв від застуди



4. Морс журавлинний або брусничний
Журавлина і брусниця — це просто унікальні по своїм бактерицидним властивостям засобу. Для приготування морсу розітріть ягоди журавлини або брусниці з цукровим піском (3:1). 2 ст.л. суміші залийте 0,5 літрами теплої води.

10 цілющих напоїв від застуди



5. Гаряче молоко з мінеральною водою
Якщо у вас почався кашель, приготуйте гаряче молоко з лужною водою. Даний напій буде сприяти відходженню мокротиння.

10 цілющих напоїв від застуди



6. Молоко з часником
Це екстрений засіб допоможе вам стати на ноги за одну ніч. У тепле молоко потрібно додати 10 крапель соку часнику, і випити на ніч.

10 цілющих напоїв від застуди



7. Компот із сухофруктів
Перевірена і всім відоме з дитинства засіб. Відвар з сухофруктів має загальнозміцнюючу і пом’якшувальну дію при застуді. 100 г сухофруктів перебрати, великі фрукти нарізати. Всі сухофрукти ретельно промити в теплій воді. Спочатку варити яблука і груші до м’якості протягом 30 хвилин, додавши цукор (3 ст.л. на 1 л води), потім урюк і чорнослив, і під кінець за 5 хвилин до закінчення варіння додати родзинки і курагу. У готовий компот можна додати сік лимона або апельсина, мед.

10 цілющих напоїв від застуди



8. Імбирний чай з лимоном
Допоможе в холодні осінні дні, зміцнить імунітет і підвищить вашу працездатність. 1 склянку гарячої води змішати з 1 ст.л. меду, 1 ст.л. соку лимона, 0,5 ч.л. подрібненого імбирного кореня і дрібкою кориці. Можна додати в чай трохи сухого подрібненого листя м’яти.

10 цілющих напоїв від застуди



9. Глінтвейн
Відмінний засіб від застуди та просто смачний, корисний, зігріваючий напій! Змішати прянощі, додати 100 мл води, довести до кипіння, зняти з вогню, настояти 10 хвилин. Процідити. Нарізати апельсин кружечками. Змішати вино, відвар, цукор і часточки апельсина. Все довести до кипіння, але не кип’ятити! У глінтвейн можна додавати також мед, яблука, родзинки. Подавати гарячим. Пити краще на ніч, щоб відразу лягти в ліжко, а в ноги покласти теплу грілку.

10 цілющих напоїв від застуди



10. Ромашковий чай
Ромашка — м’яке протизапальний засіб. У поєднанні з липою та медом є добрим протизастудним засобом. Приготування чаю: взяти по 1 ч.л. квіток ромашки і квіток липи, заварити 1 склянкою окропу, настояти 20 хвилин, процідити. Пити по 1/3 склянки 3 рази на день до їжі. Можна додати мед.

10 цілющих напоїв від застуди

p-i-f.livejournal.com

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top