П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Вибори 2012 Події

Є така партія! Є такий кандидат!

Є така партія! Є такий кандидат!

Виборчі перегони наближаються до свого логічного завершення — волевиявлення електорату. Хтось із кандидатів до цього часу видохся, хтось і не починав боротьби, а хтось, навпаки, пішов у "психічну атаку", застосовуючи припасені компромати, а то й і чорний піар.
^ Реклама ^

Натомість міські і обласні депутати від Партії регіонів зібрались 24 жовтня у щойно відремонтованому власівському Будинку культури та провели "круглий стіл" аби закликати громадян підтримати свою політичну силу та її представника по 102-му мажоритарному округу — кандидата у нардепи Олександра Єдіна. І не лише підтримати, сказавши, що він найдостойніший, а підтвердити це конкретними фактами.

Почали із фактів освітніх. Директор ЗОШ №5, депутат міськради Ольга Пузир констатувала значне матеріальне покращення світловодських шкіл і дошкільних закладів. Так, зокрема, після того, як у 2012 році у кількох школах було відкрито п’ять комп’ютерних класів, у Світловодську не лишилось не коп’ютеризованих середніх навчальних закладів. Окрім цього в ці заклади надійшло 184 комплекти сучасних парт. У двох школах та двох дитсадках було відновлено покрівлю. А дев’ять садочків було обладнано новим холодильним обладнанням. Подібної уваги, зазначила педагог, міське управління освіти чекало довгі роки. І ця увага, за її словами, стала нарешті реальністю завдяки ініційованій головою Кіровоградської ОДА Сергієм Ларіним Програмі "Центральний регіон-2015", до якої, завдяки міським і обласним депутатам-регіоналам та за сприяння нардепа Єдіна, було включені нагальні питання освітньої галузі міста. І це, зазначила Пузир, не межа — вона переконана, що і інші профільні питання, які увійшли до Програми будуть успішно вирішені. Адже попереду ще три роки (до 2015-го). Головне, підсумувала освітянка свою доповідь, дати і надалі працювати єдиній команді, щоб не зруйнувати всіх цих корисних для суспільства напрацювань.

Тему ларінської Програми продовжив голова міської організації Партії регіонів, депутат облради, гендиректор "Об’єднання Дніпроенергобудпром" Іван Марон… Діяльність молодого очільника області нагадує йому ті часи, коли він далекого вже 1974 року очолив Об’єднання. Тоді, сказав він, ситуація на підприємстві була досить складна. Та новий керівник не розпочав з того аби "вичавлювати" будь-що з людей виконання планів та соціалістичних зобов’язань — на перше місце він поставив соціальне благополуччя працівників. І коли їхній добробут зріс — розпочався і економічний підйом підприємства. Ось так і Ларін, у якого на першому місці — людина.
"А що найцінніше для людини?, — спитав Марон і відповів, — її здоров’я. Ви тільки вдумайтесь: за два останні роки у медичну галузь області було залучено понад 200 мільйонів гривень — це більше, ніж за всі роки незалежності України. Так в Кіровограді було збудовано найкрупніший в Україні онкологічний диспансер та устаткований найсучаснішим обладнанням перенатальний центр і таке інше".
Що вже дає, за його словами, свій позитивний результат. Як почесний будівельник України, не оминув доповідач зачепити і будівельну тематику: з приходом до влади Партії регіонів, в області було введено у експлуатацію кілька тваринних комплексів на сто тисяч голів худоби та чотири елеватори, один з яких — найкрупніший в Україні — на Лісозаводі. А це сотні мільйонів гривень інвестицій в економіку області і міста. Сукупно ж в нашій області за останні два роки було реалізовано 158 інвестиційних проектів на загальну суму у понад два мільярда гривень.

Нарешті, висловив задоволення Марон, державне планування повертається до середньострокових п’ятирічних планів. Серед них він виділив план будівництва в Україні лише у наступному році сотні тисяч квартир. А се означає, що в його Об’єднанні не доведеться сумувати через відсутність замовлень. Та не лише своїм підприємством переймається генеральний — Світловодську вкрай необхідно відродити напівзруйновані зараз колишні промислові гіганти — ЗЧМ, "Олімп", "Тверді сплави" тощо. Але, застеріг він, всі ці потуги можуть бути знівельовані, якщо громадяни "поведуться" на популізм опозиціонерів, адже тоді буде зруйновано чітку вертикаль — столиця-область-місто. А найважливішою її сполучною ланкою він назвав нині діючого нардепа Єдіна, якого він вважає найкращим представником нашого регіону у Верховній Раді, починаючи від 1991 року.
"Немає жодного населеного пункту на нашому окрузі, де б не побував Олександр Йосипович, немає жодного трудового колективу, з яким би він не зустрічався за той час, як фракція Партії регіонів закріпила його за нашим округом. І це не прості відвідини і не порожні балачки — він активно сприяє на столичному рівні всьому тому відродженню Світловодська, про яке я щойно сказав", — підсумував Марон, закликавши громаду підтримати 28 жовтня кандидатуру Єдіна і Партію регіонів.

…І хоча головлікар Світловодської ЦРЛ Дмитро Моісеєнко не є членом ПР, він не оминув взяти участь у цьому "круглому столі". Адже аж надто йому хочеться аби підтримка тутешньої медицини тривала і після парламентських виборів. Чому, за його словами, неабияк сприяє оця сама владна регіональна вертикаль. Так, сказав він, у 2010 році його ЦРЛ отримала сучасного цифрового медобладнання на півтора мільйона гривень, у 2011 — на 900 тисяч. А цього року, який ще й не завершився — на один мільйон гривень. А головне, зазначив головлікар, що нині пріоритетного значення надається медицині попереджувальній та первинній. Що дозволяє виявляти у пацієнтів захворювання на ранніх стадіях. Таким чином, підсумував він, у планах наступного року планується проведення для громадян безоплатного діагностичного обстеження.

У свою чергу заступник Марона в міській партійній ієрархії та його колега по облраді Сергій Яременко зауважив, що, незважаючи на позитивні соціально-економічні зрушення двох останніх років, свого вирішення чекають ще дуже багато питань, у тому числі, пов’язаних з місцевою медициною з її так званими благодійними внесками, а також якість ремонту доріг, за який взялися нині, як ніколи до цього, активно і масштабно. Але те, що в країні в цілому і в Світловодську зокрема наведено елементарний порядок визнають навіть далеко не симпатики Партії регіонів. Тому, наголосив доповідач, вкрай важливо продовжувати і поглиблювати цей процес, розпочатий після того, як країну очолив президент Янукович, а уряд — прем’єр Азаров.
"Адже за два роки неможливі кардинальні зміни у країні, яку постійно колотило від безкінечних виборів та ледь не щорічної зміни прем’єр-міністрів. А соціальні закони приймались не з огляду на економічні її можливості, а на загравання з громадянами напередодні чергових або позачергових виборів. Натомість нинішня влада, на відміну від своїх попередників, взяла на себе сміливість і відповідальність за проведення вже давно назрілих реформ, першочергового значення надаючи розвитку економіки. Адже саме це згодом дає можливість успішно вирішувати і соціальні, і гуманітарні, і культурні питання", — підкреслив Яременко.
У проекції на область і Світловодськ він заявив, що "Авгієві стайні" розчищаються і тут — за останні півтора року невстигаючі за господарською активністю Сергія Ларіна 16 голів РДА позбулися своїх посад, навіть попри те, що ці районні очільники є членами Партії регіонів. Бо нині партійна приналежність не звільняє її "носія" від відповідальності за лінощі і бездіяльність, наголосив Яременко, закликавши городян підтримати на виборах Олександра Єдіна — єдиного найдостойнішого з усіх кандидатів представляти наше місто у Верховній Раді. Адже вже сьогодні ця його репрезентативність принесла Світловодську і Власівці кілька мільйонів держбюджетних гривень, які використовуються на такий довгоочікуваний благоустрій наших населених пунктів.

…Як і головлікар Моісеєнко, присутній на засіданні президент МВ УСППР Михайло Бур’янський не є членом ПР — він депутат міськради, обраний за списком Компартії. Але, підкреслив він, виступаючи після Яременка, у вирішенні міських проблем партійний чинник не має вирішального значення, особливо, коли йдеться про відродження промисловості міста та його благоустрій. А відтак, наголосив він, тут важливо не згорнути через вибори обраний поступ.
"І розуміючи це, вважаю за необхідне підтримати політичну силу, представником якої є Олександр Йосипович, бо переконаний: це представництво принесе нашому місту тільки позитивні зміни", — висловив переконання Бур’янський.

Підсумовуючи "круглий стіл", перша заступниця гендиректора ОДЕБП, голова депутатської комісії міської ради з бюджетних питань Любов Чекаленко зосередила увагу на конкретних прикладах плідної взаємодії між депутатським корпусом, обласною адміністрацією і Олександром Єдіним. І прикладів таких перелічено нею було чимало. Але зроблено, за її словами, у порівнянні з тим, що належить іще зробити аби пишалися наші люди містом і селищем, ще дуже і дуже мало. Але плани грандіозні. І водночас — реальні. Головне не збавити темп і не затоптати ті паростки стабільності, які почали з’являтися останнім часом. Тому вона закликала громадян відповідально поставитись до свого волевиявлення і "проголосувати розумом" за Партію регіонів та за Олександра Єдіна.

Є така партія! Є такий кандидат!
Після засідання — фото на фоні нового дитячого майданчику,
відкритого за сприяння Єдіна поряд із селищним Будинком культури
На правах політичної реклами

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top